Ultima actualizare: azi, 21:59

Sport

Echipa feminină de spadă a României, MEDALIE DE AUR la Jocurile Europene Baku 2015

aur-europene-spadaEchipa României de spadă, formată din Ana Maria Brânză, Simona Gherman, sătmărencele Simona Pop şi Amalia Tătăran, a câştigat medalia de aur la Jocurile Europene de la Baku, după ce a învins în finală formaţia Estoniei, scor 31-25.

Aceasta este a doua medalie de aur pentru scrima românească la Baku, după ce Ana Maria Brânză s-a impus şi la individual.

România mai are o medalie de bronz la scrimă la Jocurile Europene prin Simona Gherman şi una de argint prin Tiberiu Dolniceanu.

Tot vineri, echipa României de sabie, formată din Tiberiu Dolniceanu, Alin Badea, Iulian Teodosiu şi Mădălin Bucur, va juca în finală cu Italia.

Echipa feminină de spadă a României a luptat pentru aur la Jocurile Europene de la Baku (Azerbaidjan), după ce a învins Rusia în semifinale, cu scorul de 31-24.

Ana-Maria Brânză, Simona Gherman și Simona Pop au dominat meciul cu formația Rusiei, care a evoluat în formula Tatiana Andriușina, Ana Sivkova, Iana Zvereva.

Înaintea ultimului meci, tricolorele aveau avantaj de două tușe, 23-21, dar Ana-Maria Brânză, medaliată cu aur la Baku în proba individuală, s-a impus clar în duelul cu Sivkova (8-3), în ciuda unor probleme la picior, aducând victoria echipei României, scrie Agerpres.ro

În finală, România a înfruntat Estonia, de la ora 16,10 (ora României), după ce balticele s-au impus cu 45-36 în fața Italiei, în cealaltă semifinală. 

România a cucerit deja trei medalii în concursul de scrimă de la Baku, la individual, aur prin Ana-Maria Brânză (spadă), argint prin Tiberiu Dolniceanu (sabie) și bronz prin Simona Gherman (spadă). Și echipa masculină de sabie a României va evolua vineri în finală, la Baku.

Sursa: Agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.