Ultima actualizare: ieri, 21:48

Locale

Elisabeta Bekessy: ”Noul sistem de monitorizare a calității aerului nu este eficient și s-au dat bani degeaba”

sistem de monitorizare a calitati aerului (4)Directorul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Satu Mare, Elisabeta Bekessy, a anuțat astăzi în cadrul ședinței Colegiului Prefectural că stațiile moderne de monitorizare a calității aerului din județul Satu Mare nu funcționează iar cheltuielile pentru repararea lor sunt foarte mari.

Potrivit acesteia, România a investit destul de mulți bani în realizarea staților de monitorizare a calității aerului iar acestea sunt mai mult defecte decât funcționabile. O stație se află la Carei pentru trafic iar alta își are locația în curtea Colegiului Național Ioan Slavici, pentru fond urban.

Aceste stații vă spun pe propria mea răspundere, nu funcționează conform cerințelor europene. Analizoarele se defectează foarte repede, piesele de schimb sunt scumpe, mentenanţa nu este asigurată, cheltuielile sunt foarte mari cu repararea acestora iar graficele de evaluare a calității aerului sunt eronate. Noi considerăm că acest sistem modern de monitorizare nu este eficient și s-au dat bani degeaba”, a afirmat Elisabeta Bekessy.

Mai mult, directoarea a precizat că sistemul cel mai eficient pentru monitorizarea calității aerului este cel vechi care este mult mai eficient și mai ușor de întreținut.

sedinta Colegiul Prefectural (16)

2 comentarii

  1. sm Răspunde

    Doamna Bekessy, asteptăm cu mare interes reacția dvs față de firma FLORISAL care nu colectează gunoaiele selectiv, ci pe toate in aceeași remorcă. Tomberoanele selective montate pe stradă sunt o altă țeapă pentru sătmăreni…degeaba aruncăm gunoiul selectiv, separat sticle, hârtie etc, căci Florisalul îl adună împreună! Asta cum se numește?

    • satmarean Răspunde

      Se numeste bataie de joc si dispret? Dar cand toaca iarba cu trimmerele si murdaresc zgarie masini, chiar sparg parbrize, aia cum se numeste?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.