Ultima actualizare: ieri, 20:44

Locale

Elisabeta Bekessy: Transportul de marfă ar trebui orientat spre calea ferată

APM Satu Mare (6)Redirecționarea transportului de marfă către căile feroviare se dovedește a fi soluția ideală în rezolvarea problemei asupra aglomerării, a distrugerii șoselelor și mai mult a poluării aerului în Satu Mare. În acest sens, Directorul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Satu Mare, Elisabeta Bekessy a facilitat astăzi o întâlnire între reprezentații firmelor sătmărene care transportă produse în străinătate cu reprezentanții unei societății din Ungaria, specializată în transport feroviar.

Scopul acestei întâlniri a fost promovarea transportul de mărfuri pe calea ferată și în Satu Mare.

Având în vedere nivelul tot mai crescut al poluării și aglomerarea traficului rutier, autoritățile internaționale tind să își îndrepte atenția către dezvoltarea soluțiilor de transport combinat. În urma cercetărilor a rezultat că în jur de 80 – 90% din întreaga cantitate de dioxid de carbon produsă în industria de transport la nivel global și degajată în atmosferă, rezultă de la vehiculele rutiere, autoturisme și camioane. Soluția o reprezintă orientarea către calea ferată”, a declarat Elisabeta Bekessy.

Un alt avantaj constă în faptul că la un transport feroviar de marfă se folosește de patru ori mai puțină energie decât la camioane, iar siguranța mărfii este garantată de calea ferată. Prin urmare, având în vedere că județul Satu Mare este la graniță cu Ungaria iar la Debrecen există primul terminal de cale ferată, Bekessy Elisabeta consideră oportună legarea județului nostru de Ungaria și aprofundarea acestui subiect de autoritățile județene, pentru transportul mărfurilor dincolo de granițele țării.  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.