Gogoşele cu brânză şi caise

29 iunie 2015 | 0 comentarii

gogosele-cu-branza-si-caise-580x400Pentru mesele împreună cu cei dragi poţi să prepari un desert uşor şi delicios. Îţi trebuie câteva ingrediente, puţină îndemânare şi… poftă de ceva dulce pentru a pregăti cele mai bune gogoşele cu brânză şi caise.

Gogoşele cu brânză şi caise – Ingrediente

Pentru aluat

40 g drojdie

100 g zahăr

250 ml lapte

100 g unt

600 g făină

1 praf de sare

1 pachet zahăr vanilat

2 ouă

Pentru umplutură

250 g brânză dulce

1 ou

150 g zahăr pudră

2 pliculeţe zahăr vanilat

300 g caise

zahăr pudră pentru decor

Gogoşele cu brânză şi caise – Mod de preparare

pasul 1

Amesteci şi frămânţi bine, adăugând treptat trei sferturi din untul topit până se încorporează. Laşi aluatul la dospit 40 de minute.

pasul-219

pasul 2

Amesteci brânza scursă bine cu un ou, zahărul pudră şi zahărul vanilat până devine cremă. Speli caisele, le scoţi sâmburii şi le tai sferturi.pasul-318

pasul 3

Întinzi aluatul într-o foaie groasă de 5 mm şi tai pătrate de 10×10 cm. Pui câte o jumătate de lingură din crema de brânză, adaugi câte un sfert de caisă şi prinzi colţurile cu

grijă, după care le dai o formă rotundă.pasul-419

pasul 4

Ungi o tavă cu unt, aşezi bulgăraşii, îi ungi cu unt topit şi mai laşi să crească 15 minute. Introduci tava în cuptorul preîncălzit pentru 20 de minute. Înainte de servire, îi presari cu zahăr pudră.

pasul-59

sursa: clickpoftabuna.ro

Etichete: , , , , ,

Categorie: Gastro

Responsabilitatea juridică a comentariilor revine în totalitate autorilor, care își asumă în întregime și consecințele legale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

  • RSS
  • Facebook
  • Google+
  • LinkedIn
  • YouTube
  • Pinterest