Ultima actualizare: ieri, 21:48

Locale

Jumătate din copiii din grupuri vulnerabile nu merg la şcoală

stea raportAsociaţia Stea a prezentat astăzi un studiu realizat de către Agenda Setting pe mai multe grupuri vulnerabile din municipiul Satu Mare, reieşind că mai bine de jumătate din copiii care trăiesc în medii cu probleme nu merg la grădiniţă şi şcoală.

Prezentarea studiului “Evaluarea nevoilor şi accesibilităţile la serviciile sociale a grupurilor vulnerabile din Satu Mare” a fost făcută de către directorul Stea, Cristina Bala şi de către sociologul Iulia Dezso din partea firmei care a realizat strategia.

Cercetarea s-a făcut asupra a peste 600 de persoane din Satu Mare, din mai multe categorii: copii şi tineri ai străzii, persoane fără adăpost, delicvenţi, prostituate, cerşetori, persoane cu handicap, bătrâni, dependenţi de alcool sau droguri.

Studiul arată pe larg problemele cu care se confruntă aceste categorii.

Cristina Bala a declarat că din cercetare a reieşit că 52,27 % dintre copiii cuprinşi în studiu nu sunt înscrişi la grădiniţă, 53,19% nu sunt înscrişi la şcoală, 10% din cei înscrişi nu merg deloc, 9% frecventează rar şcoala.

“52,27% dintre copiii din aceste grupuri vulnerabile nu frecventează grădiniţa. Acest lucru reprezintă un impediment şi prilej de acumulare de decalaje pentru înscrierea la scoală şi viitorul lor succes. Au participat la acest studiu 631 de persoane, copii ai străzii, persoane fără adăpost, persoane care provin din categorii de risc la excluziune socială, inclusiv vârstnici, persoane cu handicap, care se prostituează, care practică cerşetoria”, a spus directorul Stea.

Totodată, a mai reieşit că 70% din persoanele din grupurile studiate nu au calificare profesională, şi 68% au maşimum şcoală generală. Și mai grav este faptul că sunt persoane care mănâncă din gunoi, persoane care seara se culcă fără să mănânce, persoane care au dificultăţi în a-şi achiziţiona medicamentele şi alte resurse pentru a-şi acoperi nevoile de bază.

Pe baza acestui studiu, asociaţia stea şi partenerii vor încerca să întocmească o strategie pentru a ajuta persoanele cu probleme.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.