Ultima actualizare: azi, 09:58

Locale

Miliardarul sătmărean Vasile Lucuț a câștigat procesul cu DNA

Unicarm

Vasile Lucut

Miliardarul sătmărean Vasile Lucuț și cei doi polițiști din cadrul IPJ Satu Mare, Vlad Boșca și Felician Jurj, au fost achitați în dosarul în care aceștia au fost cercetați pentru cumpărare de influență și respectiv trafic de influență. Procesul a durat mai bine de doi ani de zile.

Prin sentința de joi, 18 iunie 2015, Instanța Supremă l-a achitat pe Lucuț dar și pe ceilalți doi inculpați în acest dosar. Inițial, procesul s-a desfășurat la Curtea de Apel Cluj însă sentinţa dată de instanţa din Cluj a fost atacată de către procurori, iar apoi dosarul a ajuns pe masa judecătorilor de la Înaltei Curți de Casație și Justiție.

Inculpații au fost trimiși în judecată de procurorii anticorupție în luna mai 2013, fiind acuzați pentru trafic de influență, iar Vasile Lucuț pentru cumpărare de influență.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, în cursul lunii august 2011, şeful Serviciului Investigaţii Criminale din cadrul IPJ Satu Mare, Vlad Boşca, a acceptat de la Vasile Lucuţ foloase materiale pentru ca prin intermediul lui Felician Jurj să intervină pe lângă un judecător de la Curtea de Apel Oradea pentru a-l determina pe acesta să pronunţe o soluţie favorabilă lui Lucuţ într-un dosar în care omul de afaceri sătmărean a fost judecat pentru ultraj. Ulterior Curtea de Apel Oradea a pronunţat soluţia favorabilă lui Lucuţ.

Procurorii anticorupţie susţin că pentru serviciul făcut lui Lucuţ, cei doi poliţişti ar fi primit de la patronul SC Unicarm SRL produse de carmangerie şi o sponsorizare în valoare de 2.000 de lei pentru o deplasare la o competiţie sportivă ce a fost organizată în Olanda.

După doi ani de procese, Vasile Lucuț și cei doi polițiști au învins, mai întâi fiind achitați de Curtea de Apel Cluj, decizie confirmată acum de Înalta Curte.

„Din schema extrem de simplistă expusă rezultă că inculpaţii ar fi traficat şi respectiv, cumpărat influenţa pe care o aveau asupra numitului Patraus Gheorghe, însă nu în scopul de a-l determina pe acestasă comită vreuna din acţiunile sancţionate de lege, ci de a o determina la rândul său pe soţia sa, să facă astfel de demersuri, iar inculpatul Lucut Vasile ar ficumpărat de la inculpatul Boșca Vlad influenţa pe care acesta prin intermediul subordonatului său o are asupra aceluiaşi Patraus Gheorghe. Probele administrate în acest dosar nu dovedesc în nici un fel că o acţiune de genul celei descrise de textele legale anterior menţionate s-ar fi desfăşurat în materialitatea sa. Nu există nicio dovadă concretă în afară de presupuneri şi supoziţii, că inculpaţii ar fi desfăşurat activitatea infracţională reţinută în sarcina lor prin actul de sesizare al instanţei.”, se arată în motivarea instanței Curții de Apel Cluj prin care cei trei au fost achitați.

 

 

Un comentariu

  1. Erdos Carol Răspunde

    DOMNUL LUCUT AR FACE UN GEST DE "DOMN" SPONSORIZIND O ACTIUNE CULTURALA IN ORASUL SATU MARE. DE EXEMPLU AR PUTEA FINANTA UN FESTIVAL DE TEATRU 3 ZILE,CA PRIMARUL TOT A DESFIINTAT FESTIVALUL NE FINANTINDU-L. SAU O ALTA ACTIUNE DE ACEST GEN. POT SA-I DAU IDEI DACA DORESTE, sunt de gasit la adresa de pe [email protected]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.