Ultima actualizare: ieri, 20:44

Locale

Parada mașinilor de epocă, la Satu Mare (FOTO)

parada masinilor de epoca, Drum Bun (53)Zeci de automobile de epocă din mai multe țări au încântat privirile sătmărenilor astăzi într-o paradă a maşinilor retro, în cadrul celei de-a II-a ediție a Întâlnirii cluburilor „Drum Bun” din cele cinci țări.

Cele aproximativ 50 de mașini de producție românească, germană, ucrainiană și rusească din anii 50 și 80, au înconjurat Parcul Central și au poposit în fața Catedralei Romano-Catolice, timp în care sătmărenii le-au putut admira. Au fost expuse modelele de autoturisme Dacia 1300 și 1310, Mercedes, Skoda, Warszawa Rolls-Royce, Renault, Bugatti și multe altele, aparținând pasionaților din Polonia, Ucraina, Ungaria, Republica Moldova și România.

Programul evenimentului include pe lângă etalarea maşinilor de epocă din ţară şi din străinătate şi o prezentare a turismului sătmărean.

O paradă similară ca și cea de la Satu Mare va avea loc mâine și în localitatea Tășnad în incinta stațiunii termale.

Evenimentul a fost organizat de către preşedintele Clubului „Drum Bun”, filiala Satu Mare, George Negrea, cu sprijinul Consiliului Județean (CJ) și a Centrului de Creație Satu Mare.

Clubul „Drum Bun” este asociaţia maşinilor de epocă înfiinţată de polonezi în urmă cu aproximativ 4 ani, filiala de la Satu Mare fiind deschisă în toamna anului 2013, președintele fiind George Negrea. Clubul este format din persoane pasionate de autoturisme româneşti Dacia, dar și alte mărci internaționale. În ciuda faptului că sunt peste 500 de kilometri între Satu Mare şi Cracovia colecţionarii de maşini de epocă au o relaţie strânsă şi organizează periodic întâlniri şi expoziţii de vehicule istorice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.