Ultima actualizare: ieri, 20:44

Locale

Peste 80% din elevii sătmăreni recunosc că au colegi care consumă droguri

bilant campanie antidrog (11)

Potrivit unui sondaj de opinie efectuat în cadrul campaniei de prevenire a consumului de droguri în rândul elevilor sătmăreni, intitulată ”O zi în școala ta” în care au fost chestionați un număr de 1180 elevi, dintre aceștia 82,6 % cred că în școala lor sunt copii care consumă droguri. Rezultatul sondajului a fost prezentat astăzi în cadrul unei conferințe de presă de către șefa Centrului de Prevenire și Evaluare Antidrog Satu Mare (CPEA), Camelia Iacob.

Camelia Iacob a declarat că din numărul total de elevi chestionați, 419 elevi cred că sunt copii în școala lor care consumă droguri în procent de 5%, 267 elevi cred că 10%, 289 elevi cred că 25% iar 189 elevi cred că nu sunt elevi care consumă droguri în școala lor. Totodată, a afirmat că mulți dintre ei au recunoscut că au văzut copii care consumă droguri, că au văzut anumite tipuri de droguri și că unii chiar au încercat să le consume.

Sunt copii consumatori de droguri pe care i-am îndreptat spre centre de dezintoxicare, am încercat și pe părinți să-i conștientizăm că ar trebui să se adreseze la astfel de centre dacă copii lor au probleme cu consumul de droguri”, a spus Camelia Iacob.

Campania antidrog s-a desfășurat în 23 de școli din județul Satu Mare, fiind informați despre riscurile consumului de droguri 3566 de elevi, 320 de cadre didactice și 165 de părinți.

Am discutat cu elevii, am organizat dezbateri, am răspuns la întrebările de interes pentru ei. De asemenea, am avut întâlniri cu toate cadrele didactice din fiecare unitate școlară, încercând să îi sensibilizăm cu privire la fenomenul drogurilor și întâlniri cu părinții elevilor”, a afirmat Camelia Iacob.

Reprezentanții instituțiilor sătmărene implicați în acestă campanie, au transmis în cadrul conferinței că misiunea cea mai grea este să ajungă la părinți, că mulți dintre ei nu își pun problema că copii lor ar putea consuma droguri iar dacă copii lor consumă droguri, de rușine s-au de frica poliției, nu își duc copii la centrele de dezintoxicare, fără să gândească că de multe ori consumul drogurilor poate duce la deces.

 

bilant campanie antidrog (23)

Un comentariu

  1. Realist Răspunde

    Situatie confuza. Cred ca…Care sunt scolile in care s=a facut sondajul? 165 parinti? Este dreptul parintilor sa nu-si duca copii la dezintoxicare? Concluzia din final e neconcludenta.Mai decontam o actiune, deci existam.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.