Ultima actualizare: azi, 20:25

Locale

Piesa de teatru “Doctor fără voie”, jucată la Carei

TEatr Or1Sala „Deák Endre” a Centrului Cultural Carei a găzduit, miercuri 10 iunie 2015, un spectacol de teatru „Doctor fără voie”, după o idee a marelui dramaturg şi om de teatru francez, Molière. Piesa a fost jucată de către tinerii actori ai Asociației Culturale „Teatrul de copii”.

Distribuţia a fost alcătuită din tinerii elevi-actori orădeni: Victor Incze, Iulia Boroș, George Clitan, Tudor Buzle, Paula Nan, Sara Lăzău, Daria Meze, Alexandru Rusu, Alexia Boșca, Mihai Țecher, Maria Gherman, Larisa Nuțiu, Gabriel Marcu, Denis Trif, Mara Borda.

Întâmplările pline de haz prin care trece  Sganerelle au creat o oră de bună dispoziţie în faţa unei săli pline, cei 170 de spectatori, în mare parte elevi, savurând din plin prestaţia tinerilor artişti, extrem de talentaţi. Punerea în scenă i-a aparţinut reputatului actor orădean, Şerban Borda, pe care, de această dată, l-am putut vedea la Carei în calitate de regizor.

Evenimentul s-a desfășurat în cadrul proiectului „ Teatrul vine la tine”, proiect finanțat prin programul Bursa Talentelor 2014 al Fundației Comunitare Oradea. În cadrul acestui proiect trupa de teatru orădeană a susţinut spectacolul în mai multe oraşe, în fața a peste o mie cinci sute de spectatori: Salonta,Tinca,Tășnad, Ștei,Nucet, Valea lui Mihai, Săcuieni, Aleșd, Beiuș, Carei şi Satu Mare (unde a încheiat a noua ediţie a Festivalului de Teatru Rotaract).

Aplauzele de la final au fost binemeritate,  fiind vizibil rodul celor opt luni de muncă la acest proiect. Viaţa culturală din România are viitor… Care creşte. Creşte prin aplauze !

Sursa: Direcția de Cultură Carei

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.