Ultima actualizare: azi, 11:50

Locale

Primarul Coica: UDMR-ul a lăsat orașul plin de datorii. Replici pentru Albu şi Kereskenyi!

Dorel Coica, macheta parcari Micro 17 (13)Primarul Dorel Coica le-a dat astăzi replica adversarilor politici care l-au criticat în ultima perioadă, dar şi celor care şi-au anunţat deja intenţia de a candida la Primăria Satu Mare.

Edilul susţine că proiectele pe care liderii UDMR se laudă că le-au lăsat, modernizarea Teatrului, a cinematografului Popular, a străzilor de pământ, nu au fost tocmai în regulă şi au trebuit modificate pentru a putea fi implementate.

Popularul trebuia să fie gata în luna iunie. De ce va fi gata în septembrie? Pentru că pe timpul  dânșilor au dat proiectul unei firme care e în faliment și care n-a lucrat luni de zile. Riscăm să rămânem fără banii de la Uniunea Europeană și ne făceam de râs față de partenerii noștri din Ungaria. Noroc că s-a dus o firmă care are capacitate de lucru și o să terminăm în septembrie. Deci să mă mai lase domnii foști viceprimari, și Albu și Kereskenyi, cu activitatea dânșilor“, a declarat Coica.

Primarul a adăugat că fosta administraţie a lăsat un credit de 20 de milioane de euro, în vreme ce oraşul era “praf”.

Am găsit numai datorii. Am găsit 20 de milioane de euro datorii pe care le-a luat administraţia UDMR cu majoritatea UDMR. 20 de milioane pentru infrastructură şi în 2012 n-am găsit banii ăştia pe străzi. Oraşul era praf! Am găsit rate, datorii pe care le-am plătit. (…) Noi n-am luat niciun credit, nu avem datorie “, a mai spus primarul.

El a ţinut să precizeze că scopul său nu a fost să vină la Primărie să facă afaceri ci să modernizeze oraşul.

Ironic, Coica a pus că a avut noroc cu consilierul Gergo Butka prin faptul că “a salvat oraşul”, plantând tulipani în gropi.

Edilul s-a arătat deranjat de acuzaţiile aduse de fostul viceprimar Adrian Albu.

O să scoatem dintr-o şedinţă de consiliu local acele paragrafe în care dl. Ilyes îi spunea: dle Albu, tu ce vorbeşti? Că stăteai cel mult o oră în Primărie! Acum sari tu că eşti mare critic şi formator de opinie. Hai să fim serioşi. Să ne arate Kereskenyi şi Albu ce au făcut patru ani ca viceprimari, un obiectiv pe care l-au propus ei şi care l-au realizat“, a mai spus acesta.

Edilul susţine că pe lângă aceste proiecte are şi proiecte proprii, cum ar fi drumul de ocolire, reabilitare de apartamente, trotuare, investiţii în Sătmărel.

Ei să arate întâi ce au făcut ei, iar în luna iunie anul viitor vă arat ce am făcut eu. Mai departe Dumnezeu cu mila“, a punctat Coica.

De ironii nu a scăpat nici consilierul Adrian Cozma, care şi-a anunţat intenţia de a candida la Primărie.

Am înţeles că dl. Cozma nu face pod. Păi nu face, o să-l fac eu, îl încep eu. Până în 2019 Satu Mare va avea încă două poduri, deci de aia nu mai trebuie ei să facă podul. Să facă altceva“, a spus edilul.

16 comentarii

  1. Lupu Răspunde

    Nu a facut nimic nici Albu nici Gabor nimic in patru ani si acuma vin sa ne dea lectii .ciocu mic domnilor.

  2. Relu Răspunde

    Gabor este un sovin care nu are nici o treaba cu interesul comunitatii.

  3. cetatean Răspunde

    Doi papagali care sau trezit acuma sa opreasca toate proiectele de dezvoltare al orasului.

  4. satmarean Răspunde

    D-leCoica senilitatea si bolile mintale se instaleaza la unii mai devreme,dv sunteti primar de 3 ani si ne vorbiti de UDMR si Albu.
    Ponta pleaca maine si ve-ti primi finantare ca si pana acum 0/(barat)

  5. Coi Ca D Răspunde

    Scuze pentru minciune dar nu ma pot schimba.Eu am facut licitatia dar am uitat intentionat ca nu aveam ce minti

    http://www.satu-mare.ro/stiri/cerere-de-oferte-proiectare-si-executie-lucrari-de-reabilitare-si-modernizare-casa-mestesugarilor-1375945740&page=1

  6. Luca Răspunde

    Atat Albu cat si Kereskenyi au fost viceprimari si ar trebui sa le fie rusine sa bage strambe acuma dupa ce nu au facut absolut nimic .

  7. Oglida Răspunde

    Daca ei nu au facut nimic acum fac ceva :critica.

  8. satmarean Răspunde

    Coica lasa orasul ca dupa razboi. In Carpati, firma ce efectua lucrarile de schimbare a magistralei de apa a lasat totul balta. Sunt blocuri unde au distrus gradinile, trotuarele au fost afectate; drumurile, de asemenea. In locul garajelor sunt tot felul de mizerii. Rusine, Coica!

  9. becu Răspunde

    Cojac este un imbecil. Cel mai dobitoc edil din ultimii 25 de ani. Din fericire mai are un an si scapam de acest idiot.

  10. nicu Răspunde

    Este jenant ca dupa 3 ani de mandat sa dai vina pe greaua mostenire.Mai ales ca ai avut prim-ministru(Ponta),ministrul dezvoltarii(Dragnea),vice CJ(Govor) de aceeasi culoare politica,presa locala favorabila,opozitia debila.Si tu Coica n-ai demarat un proiect major ptr. SM.gen pod3,centura ,asfaltare Drum Carei,ceva acolo.Coica esti penibil,asa ca lasa-ne.

    • Katy Răspunde

      Poi Ilyes a avut opt ani ministri si consilieri si totul si totusi nu a facut nimic.

  11. Estera Răspunde

    Cei doi politicieni care nu au facut decat sa ocupe doua posturi caldute de viceprimari fara sa aiba nici o contributie la dezvoltarea orasului incearca sa duca in eroare opinia publica dar realizarile lui Coica in oras se vad de catre cetateni.

  12. mirela Răspunde

    V-am vazut la Nord Vest tv, felicitari domnule primar!!! Lasati rauvoitorii si rauintentionatii sa vorbeasca! Am vazut ce (n)-au facut in ultimii ani!Inclusiv udemeristii, Albu sau Ratiu! SATMARENII VAD!

  13. marcocean Răspunde

    coica coica si iar coica.satu mare e cu coica…coica e cu satu mare

  14. marcocean Răspunde

    am voie sa-i transmit la kereskeny pe aceasta cale sa mi-o suga?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.