Ultima actualizare: ieri, 21:59

Locale

Răzvan Burleanu: Nu se va înființa un Centru regional de copii și juniori la Satu Mare

Razvan Burleanu, Dan Babut (13)Președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a declarat astăzi în cadrul unei conferințe de presă că nu va deschide un Centru regional de copii și juniori la Satu Mare, din cauza faptului că infrastructura fotbalistică sătmăreană nu le permite. În urma vizitelor făcute pe teren, acesta a precizat că este nevoie urgentă de modernizarea infrastructurii fotbalistice din Satu Mare.

Infrastructura fotbalistică din Satu Mare nu ne permite să deschidem un Centru regional de copii și juniori la Satu Mare. Am rămas neplăcut surprins ca să văd că prima echipă care evoluează în Liga a II-a se și antrenează și joacă pe același teren. În mod normal ar trebui să ai cel puțin încă un teren pentru antrenament iar cei 300 de copii nu beneficiază de cele mai bune terenuri de antrenament. De aceea, pe termen scurt, din punctul meu de vedere autoritățile din Satu Mare trebuie să se unească și să își asume investiții în ceea ce privește infrastructura fotbalistică”, a afirmat Răzvan Burleanu.

În ceea ce privește fotbalul sătmărean, președintele susține că este sănătos și sustenabil dar că ”trebuie terenuri de antrenament pentru copiii sătmăreni, fiindcă fără un teren drept nu prea poți să scoți fotbaliști de mare clasă”.

Federația Română de Fotbal vrea să mai înființeze șase Centre de Excelență în fotbal pentru copii și juniori în țară, vizita președintelui FRF în Satu Mare fiind datorată rezultatelor excelente ale echipei de copii a Olimpiei. Două astfel de centre de excelență sunt în Timișoara și Târgu Mureș. Din păcate, în urma vizitării bazelor sportive din orașul nostru, ideea înființării unui astfel de Centru de Excelență la Satu Mare a picat. 

 Ca o perspectivă de viitor Răzvan Burleanu a precizat că Satu Mare are toate premisele să continue să dea jucători la prima reprezentativă.

Un comentariu

  1. Marcel Puscas Răspunde

    pacat.e o zona super.dovada nr de jucatori aflati in vizorul reprezentativelor de juniori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.