Ultima actualizare: azi, 21:59

Locale

Regal de modă la Fashion’s Night Out. Zeci de piese vestimentare prezentate sătmărenilor

Fashion night out (111)Fashion’s Night Out, summer edition, organizat de Trust Models și hotel Dana, a fost un eveniment în care sătmărenii au avut ocazia de vedea în premieră creațiile vestimentare ale unor renumiți designeri din Satu Mare, Baia Mare și Cluj Napoca. Maratonul de modă a fost asigurat de 15 designeri, care au prezentat colecții luxuriante, cu palete cromatice florale, texturi fine, imprimeuri vesele, costume de baie spectaculoase.

Fashion’s Night Out s-a desfășurat la piscina hotelului Dana, modelele de la Trust Models fiind pregătite în prealabil de hair-stylist Adriana Popescu și make-up artiștii Alina Marchiș și Andrea Ofrim. Cele patru ore de modă, de vineri seara, au fost prezentate de actrița Anca Similar și designerul sătmărean Cosmin Mureșan.

Evenimentul fashion, summer edition, a început cu colecția Alexandrei Danciu (MikA), care a transformat fetițele în adevărate prințese, iar băieții în adevărați prinți. Este singurul creator de modă din țară care s-a specializat exclusiv pe haine de copii, iar din mâinile ei ies adevarăte lucrări de artă. 

Mihaela Cîrlugea, designer premiat în străinătate, este din Cluj Napoca și a participat în această seară cu Colecția “Goana după aur”. Colecția prezintă un personaj căruia îi place să strălucească, să fie îmbrăcat după ultimele trenduri. Culorile sunt deschise, uneori pastelate, dominând tonurile de alb și auriu dar îmbogățite cu culori calde. Sunt folosite materiale tradiționale, cum ar fi inul, dantela, bumbacul în combinație cu materiale cu tentă metalică sau de tip neopren cu print digital foarte în vogă.

Colecția “Structuri” a lui Sebastian David a propus audienței costume de baie spectaculoase, destinate mai mult paginilor de reviste decât unei petreceri la piscină.

Creatorul produselor vestimentare a mărcii SPENCER, designerul Ciprian Crăciun a propus și de această dată un stil nu foarte des întâlnit, dar totuși care se potrivește de minune cu perioada caldă în care suntem și anume stilul ”safari”.

Colecția “Eleganță prin tradiție” a Cristinei Mureșan, ne-a dus într-o lume în care tradiția populară transmisă din generație în generație este ancorată în vremurile moderne. Motivele florale preluate din diferite porturi populare românești precum și accesorizarea cu mai multe tipuri de mărgele, oferă o notă de originalitate colecției.

Ramona Năprădean a prezentat colecția “Summer of love”, care te duce cu gândul că viața începe din nou cu venirea verii. Imprimeurile vesele au fost redate printr-un croi simplu, oferind un aer de vacanță minunată.

Colecția de rochii de seară „Precious Sweetness” by Karra Launi a prezentat rochii de seară alcătuite din decupaje, dantelă și flori aplicate manual, predominând culorile pale, punându-se mult accent pe feminitate și extravaganță.

Lorand Coza a pregătit colecția ,,MetroEmotional” care a cuprins ținute pentru sezonul primăvară/vară adresate bărbatului care trăiește intens, plin de tulburări emoționale, inevitabile într-o metropolă ce oferă agitația de zi cu zi și stresul aferent.

Colecția “Fluid Petals by Diva” este o poveste despre vară, inspirată de florile, fluturii verii. Colecția are parte de combinații de culori și texturi fluide, broderii și aplicații manuale. Liana Szilagyi se adresează persoanelor care și-au definit personalitatea ghidate de imperativul “Dare to Wear”.

“Thin line” este prima colecție semnată de către băimăreanul Alex Jurj. Este o colecție monocromatica, care vorbește despre nevoia de imagine contemporană a unei eroine care cauta linia subțire dintre bine și rău, alb și negru, oraș și orizonturi largi.

Diana Breban a participat la Fashion’s Night Out cu colecția “Watch your back” care este inspirată din faptul că trăim într-o lume plină de clișee. Unul dintre ele spune că nu e frumos să întorci spatele cuiva. Diana spune că se poate face cu stil. Un alt clișeu spune să îți păzești spatele.

Emi Jurj a fost inspirată din legendele păunului care spun că această pasăre exprimă mândrie și vanitatea omului și totodată simbolul împărăteselor. Colecția „Faces of Peacocks” exprimă prin textură, culoare și imprimeu câteva atribute ale acestei păsări mitice: mister, rafinament, mândrie, opulență, eleganță.

Cosmin Mureșan de la CM – creation de mode, a participat la eveniment cu colecția “Fata care a văzut lumea cu ochii florilor”. Colecția este inspirată de Diva absolută a societății românești interbelice, Maria Tănase, și cuprinde o serie de piese vestimentare într-o paletă cromatică simplă, realizate din materiale vintage, descoperite în lada de zestre și dăruite cu drag designerului de către o bunică din centrul României.

Firma Expresiv a adus pe scenă o colecție de ceremonie, concepută special pentru ocazii festive. Destinată tinerilor și cerintelor actuale, colecția îmbină utilul cu dorința de a fi aparte, de a fi special și expresiv.

Colecția „Bridal Luxury L’Atelier Ioana Călin 2015”, cuprinde rochii de mireasă lucrate manual cu mare dragoste, din materiale deosebite: dantele fine, tafta de mătase, perle și pietre Swarovski. Accesoriile au fost asigurate de L’atelier Ioana Călin by Diana Mândruț.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.