Ultima actualizare: azi, 14:10

Locale

”Satu Mare în epoca de aur”, prima expoziție dedicată comunismului după 1989

Muzeul Comunismului (15)Muzeul de Artă Satu Mare a fost astăzi gazda unei expoziții dedicată regimului comunist din România denumită simbolic ”Satu Mare în epoca de aur”. Expoziția aduce în faţa sătmărenilor crâmpeie din perioada istorică în care statul român s-a aflat sub dominaţia unui regim unic, ce şi-a impus ideologia în toate sferele vieţii politice şi sociale din ţară.

Deschiderea oficială a fost făcută de către directorul Muzeului Județean Satu Mare, Felician Pop în prezența președintelui Consiliului Județean, Adrian Ștef și a celor care s-au implicat ca acestă expoziție să fie realizată.

Este prima expoziție oraganizată la noi în Satu Mare după 1989, în care vorbim despre trecutul nu foarte îndepărtat, o expoziție intitulată ”Satu Mare în epoca de aur” și ia va fi urmată de un Muzeu al comunismului sătmărean, mult mai amplu. Am considerat că este necesar ca tânăra generație să vadă și să înțeleagă ce a însemnat acea perioadă de comunism”, a declarat Felician Pop.

Președintele Consiliului Județean, Adrian Ștef a precizat că într-adevăr este important ca tânăra generație să cunoască istoria trecutului și aceea perioadă comunistă, în care susține el, nu ar mai vrea să se întoarcă, dând exemplu că nu era apă caldă, curent iar în alimentară rafturile erau goale și primeai doar cu porția anumite alimente.

În cadru expoziției se regăsesc tablouri ce înfăţişează cuplul dictatorial Ceauşescu, steaguri ale perioadei, ziare, lucrări omagiale, insigne, tablouri, îmbrăcăminte, scaunul original al Mariei Bradea precum şi alte obiecte ce îşi găsesc corespondentul în perioada regimului comunist.

Sătmărenii sunt invitaţi să surprindă fragmente din cotidianul regimului comunist, de la mijloace de propagandă, la aspecte ce ţin de cultul personalităţii şi până la imagini reprezentative din perioada comunistă a judeţului.

7 comentarii

  1. satmarean Răspunde

    AMATORISM SI NU PROFESIONIST. Era bine sa se faca sub toate aspectele.Istoricii ce spun?

  2. Daniel Răspunde

    In sfarsit are si Mircea Govor un loc pe care sa-l numeasca acasa.

  3. Lavinia Răspunde

    Ma bucur sa-l vad pe Beni Kira printre oamenii valorosi ai orasului. il asteptam in politica sa revina, daca se poate sa candideze de primar.

  4. j Răspunde

    Felician Pop comunistul! Adrian Stef pionerul de serviciu si Beny zis Kira – un lingau de baza

  5. alin Răspunde

    Sa sti ca imi place mai nou ocupatia lui Kira Beni, bravo ma Beni sa sti ca pareciez mult dragostea ta pentru masina dacia. Nu multi care au ajuns sa faca bani multi ca tine stiu sa aprecieze de unde au pornit

  6. Florentin Aurelian Răspunde

    cel mai mult din muzeu mi-au placut daciile, nu stiu a cui au fost dar FELICITARI sunt niste masini foarte faine…

  7. Alexandru Răspunde

    Alti oameni de afaceri arunca bani pe prostii, imi tare place sa il revad pe Beni, nu l-am vazut de ceva vreme am aflat ca are Dacii? Daca da foarte bine, ar putea lua si altii exemplul de la el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.