Ultima actualizare: ieri, 22:26

Totul despre sex

Sexul în timpul sarcinii

gravidaOdata ce ai primit confirmarea ca esti insarcinata, se poate schimba si perceptia ta si a sotului tau despre sex. Sexul in timpul sarcinii te poate pune pe ganduri, dar nu ai de ce sa i-ti faci griji, sexul si sarcina poate consolida si adauga noi valente relatiei de cuplu. In orice relatie sexul reprezinta de obicei un aspect destul de important asa ca si sexul in timpul sarcinii este necesar. Si poti sa fii linistita nici tu nici copilul nu veti avea de suferit datorita sexului in timpul sarcinii, ci din contra poate fi chiar benefic.

Exista putine situatii cand sexul nu este recomandat in timpul sarcinii, si asta doar in anumite sarcini cu probleme medicale unde medicul specifica aceasta. Dar si in acele cazuri exista o interdictie, de obicei se refera doar pentru sexul vaginal sau anal, dar asta nu va impiedica sa va folositi alte metode si alte parti ale corpului pentru a provoca placere partenerului si a va simti bine.
Cand nu este indicat sexul in timpul sarcinii
Unele femei cu sarcini care prezinta risc sunt sfatuite sa evite sexul in timpul sarcinii. Medicul tau iti va spune daca faci parte din aceasta categorie de femei. Nu este recomandat a se intretine relatii sexuale in timpul sarcinii in urmatoarele cazuri.
– Sangerari vaginale
– Dureri abdominale
– Risc iminent de avort
– Risc de nastere prematura
– Istoric cu sarcini pierdute sau nasteri premature
– Insuficienta cervicala
– Cervix dilatat sau prea scurt
– Daca partenerul tau are herpes genital
– Daca suspectezi ca partenerul are o boala cu transmitere sexuala.
Daca te preocupa subiectul cu sexul in timpul sarcinii si nu tii daca e bine sau nu pentru tine si copilul tau poti sa intrebi cu incredere medicul ce iti urmareste sarcina.
Viata sexuala in timpul sarcinii
Viata sexuala a multor cupluri sufera anumite schimbari atunci cand asteapta un copil. Unii dintre ei refuza sa faca sex, unii marturisesc ca fac sex mai rar si altii pur si simplu nu stiu ce este mai bine pentru ei in aceasta perioada. Dupa ce au aflat ca sunt insarcinate si in primele trei luni ale sarcinii libido-ul unor femei este mai redus, poate fi din cauza starii de oboseala, a greturilor si a altor fenomene specifice acestei perioade, inclusiv modificarilor hormonale aparute sau a temerii ca sexul poate face rau bebelului. In aceasta perioada este foarte sigur sau ai o viata sexuala normala
In al doilea trimestru de sarcina, libidoul si dorinta sexuala a femeii insarcinate poate fi, in unele cazuri, chiar mai mare decat era inainte de sarcina. Acest lucru este determinat de schimbarile hormonale ce se petrec in corpul gravidei. Pentru unele doamne, voluptatea descoperita acum poate juca un rol foarte important in declansarea sentimentului ca sunt mai sexy decat au fost vreodata.
In al treilea trimestru de sarcina la unele femei poate scadea libidoul la alte femei dorinta sexuala poate creste foarte mult si intesitatea orgasmului poate creste. Cu 2-3 saptamani inainte de presupusa data a nasterii este recomandat sa va abtineti de la sex. In aceasta perioada capul bebelusului e foarte aproape de capatul colului uterin si uneori poate exista riscul unei nasteri premature.

Vă urăm o săptămână fără crize. Orice asemănare cu realitatea poate fi adevărată!
Reclamaţii ulterioare nu se primesc!
Dr. Sorin Nichita
[email protected]

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.