Ultima actualizare: ieri, 21:48

Locale

Simulare accident aviatic la Luna Șes

simulare accident aviatic (4)În data de 25.06.2015 ISU SOMEŞ Satu Mare a desfăşurat exerciţiu trimestrial cu forţe şi mijloace în teren cu tema antrenarea structurilor de intervenţie în caz de accident aviatic în zona Luna –Şes. În cadrul exerciţiului au fost antrenate forţe atât din cadrul structurilor MAI ( ISU, IJJ, IPJ, ITPF) cât şi din afara acestuia (MapN, SAJ, Spitalul Judeţean Satu Mare, Spitalul de Urgenţă Negreşti-Oaş, Direcţia Silvică Satu Mare, Crucea Roşie Negreşti-Oaş, Multisalva, AJVPS, SVSU Negreşti, Certeze, Vama, ACAR Satu Mare) .

Exerciţiul a debutat prin transmiterea informaţiilor privind pierderea legăturii cu o cursă Charter, avion de pasageri cu 15 persoane la bord în zona Luna-Şes. A fost trimis de urgenţă echipaj de la Staţia Negreşti-Oaş, iar în urgenţa a II-a forţe de la structurile profesioniste ale Detaşamentului de Pompieri Satu Mare, Secţia de Pompieri Carei, subunităţi de la MapN, ITPF, IJJ şi IPJ. De asemenea au fost solicitate în sprijin autospeciala de intervenţie la accidente colective a ISU ,,AVRAM IANCU” Cluj , precum şi punctul de comandă mobil al ISU Gheorghe Pop de Băseşti” Maramureş.

Alertarea forţelor de intervenţie s-a realizat la ora 08:00, odată cu primirea informaţiilor de la ROMATSA, concomitent alertându-se şi celelalte structuri cu atribuţii în managementul situaţiilor de urgenţă generate de accident de aviaţie civilă. Deşi condiţiile meteo au fost vitrege ( ploaie, ceaţă, vânt) echipele de căutare-salvare constituite ad-hoc la ora 10:00, iar la ora 10:30 au identificat zona prăbuşirii aeronavei.

În urma accidentului au fost înregistrare 15 victime, din care 4 decedate. În Punctul Medical Avansat instalat la baza pârtiei Luna-Şes au fost transportate 11 victime, s-a efectuat triajul, a fost acordat primul ajutor şi au fost transportate la unităţile spitaliceşti cu capabilităţi. Exerciţiul s-a încheiat la ora 13:15.

Scopul acestui exerciţiu a fost acela de a verifica capabilităţile structurilor de intervenţie, precum şi neregulile care pot apărea în astfel de situaţii.

4 comentarii

  1. Stramb Gheorghe Răspunde

    Norocul ca a fost un avion ușor!

  2. Stramb Gheorghe Răspunde

    Norocul ca a fost un avion ușor!

  3. Boer Adam Răspunde

    Au participat și membrii Serviciului Public SALVAMONT.

  4. unu Răspunde

    bai comunisto-securistule, nu te duci sa te ascunzi pe undeva la cata mita ai luat si la cat rau ai facut?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.