Ultima actualizare: azi, 20:25

Locale

Un sătmărean a șocat un cartier evreiesc din Londra cu salutul „Heil Hitler!”

shomrimUn sătmărean, stabilit în estul Londrei, a făcut propagandă nazistă într-un cartier populat de evrei ultra-ortodocși. Potrivit ziarulromanesc.net, Adrian Weissenbacher a salutat nazist și a început să strige „Heil Hitler!” tocmai în Stamford Hill, unde locuiește o numeroasă comunitate evreiască din Londra.

Pe 31 mai, românul în stare de ebrietate a fost luat la întrebări de un voluntar al unei patrule Shomrim, o organizație a evreilor ortodocși care asigură ordinea și liniștea publică în Stamford Hill.

Ca răspuns, Weissenbacher a făcut salutul nazist cu mâna întinsă și a strigat “Heil Hitler!”, apoi a continuat să fie agresiv, se arată pe pagina RFI.

A fost chemată poliția, care l-a arestat pe Weissenbacher și l-a trimis în judecată în stare de arest.

Voluntarul de la Shomrim a spus polițiștilor că a fost șocat de un asemenea comportament cu care nu s-a mai confruntat niciodată, că s-a simțit insultat dată fiind religia sa și că s-a temut că va fi atacat de Weissenbacher.

Românul a fost dus adus în fața judecătorului pe 1 iunie. Avocatul lui a spus în fața curții că românul era foarte beat, întrucât începuse să bea încă de sâmbătă, 30 mai, și că nu-și aducea aminte ce s-a întâmplat, deși admite că a comis infracțiunea de care e acuzat.

El a adăugat și că Weissenbacher, care lucrează în construcții, susține că nu e rasist și că nu are legături cu grupări neo-naziste.

Weissenbacher a fost amendat penal cu 100 de lire sterline, considerată achitată prin faptul că inculpatul a petrecut două nopți în arestul poliției.

El a mai fost obligat să plătească în termen de două săptămâni alte 100 de lire sterline drept compensație voluntarului organizației Shomrim și alte 255 de lire sterline cheltuieli de judecată.

Sursa: www.ziarulromanesc.net

Un comentariu

  1. Teodor Alexandru Răspunde

    Trebuia sa le smulgă perciunii la jidani!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.