Bibliovacanța a debutat la Biblioteca Municipală Carei

1 iulie 2015 | 0 comentarii

IMG_2972Bibliovacanța ediția 2015 a debutat la Biblioteca Municipală Carei luni, 29 iunie. Peste 50 de elevi din clasele I-VIII s-au înscris la programul educativ – recreativ organizat în fiecare vacanță de vară. În prima zi, participanții s-au inițiat în tainele Quilling-ului ajutați de doamnele educatoare Cornelia Cuc și Carmen Borota sub îndrumarea cărora, cu mult entuziasm și răbdare, copiii au confecționat floricele, fluturași și felicitări din fâșiuțe răsucite de hârtie.

A doua zi, doamna Portik Erzsébet a adus tehnica Origami, iar hârtia pliată cu îndemânare s-a transformat în petale, apoi în flori tridimensionale care, unite între ele, au devenit un glob floral.

Limba engleză și-a dezvăluit tainele în cântecele și jocuri, devenind mult mai accesibilă cu ajutorul elevilor voluntari Gindele Petra, Gyetkó Réka, Herman Timea Eszter, Heinrich Hedwig, Maurer Péter, coordonați de prof. Mák Lilla, de la Liceul Teoretic Carei, și a doamnelor profesoare Alina Ghirean, Carmen Antal și Laura Biro. Participanții la Bibliovacanță au aflat, astfel, că a învăța o limbă străină este un joc vesel pe ritmul copilăriei.

Programul dedicat Bibliovacanței va continua cu alte zile în care se vor împleti jocurile cu activitățile creative, participanții vor lua contact cu vechi meșteșuguri artizanale, vor picta pe lemn și vor lua o primă lecție de călărie sau de actorie.

Direcția de Cultură Carei

Etichete: , , , , , ,

Categorie: Locale

Responsabilitatea juridică a comentariilor revine în totalitate autorilor, care își asumă în întregime și consecințele legale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

  • RSS
  • Facebook
  • Google+
  • LinkedIn
  • YouTube
  • Pinterest