Ultima actualizare: azi, 14:10

Locale

Consultații de urgență la domiciliu, din 1 august, la Satu Mare

Gabriela OprisManagerul general al Serviciului de Ambulanță Satu Mare, Gabriela Opriș, a anunțat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, că începând cu data de 1 august 2015, va funcționa Compartimentul de consultații de urgență la domiciliu doar în anumite zile și nu 24 din 24 de ore din cauza deficitului de personal.

”Începând cu luna august demarăm acest compartiment cu pași mici pentru că nu avem acoperită nici măcar tura de 7 ore zilnic iar din cauza deficitului de personal, 7 zile în această lună nu va funcționa”, a declarat Gabriela Opriș.

În total sunt șapte medici de la ambulanță care vor efectua aceste deplasări pentru consult la domiciliu în ture de câte șapte ore. Aceștia vor fi transportați cu două autospeciale de tip ACD pe care compartimentul le are în dotare.

Zilele în care nu se va funcționa compartimentul sunt 13,14, 20, 23, 24 și 28 august. Persoanele care vor solicita aceste consultații vor fi informate de către dispecerat care este programul și ce medic este de gardă.

Gabriela Opriș a mai declarat că pentru ca acest compartiment să aibă continuitate ar trebui să aibă șase medici care să lucreze numai pentru acest serviciu. Din păcate, susține ea, acest lucru este greu de realizat, fapt pentru care a trimis o adresă la Ambulanța din Bihor solicitând personal care să facă gărzi pe acest compartiment la Satu Mare.

Medicii specialiști ar încasa 103 lei/7 ore lucrătoare, iar zilele din week-end sunt plătite cu 118 de lei. Un medic primar primește în zilele normale 129 de lei, iar pentru zilele de week-end 147 de lei/7 ore.

 

Un comentariu

  1. ALDE Răspunde

    In mina sau impozabil? Vor avea atributii suprapuse cu medicul de familie? Deci daca medicil lui scoica nu vine la lucru pot chema urgenta? Sau daca am nevoie sa aduc pe cineva paralizat la spital si medicul de familie zice sa ma descurc, ambulanta nu vine, pot sa va sun ptr un consult de urgenta?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.