Ultima actualizare: azi, 14:10

Locale

COTAR Satu Mare solicită sprijin în sancționarea pirateriei rutiere

politisti-rutieri-cotarConfederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (COTAR), filiala Satu Mare, a emis un comunicat de presă prin care solicită participanților la trafic să transmită activități de piraterie rutieră, respectiv datele de identificare a autovehiculelor care efectuează în mod repetat transport public de persoane fără a deține autorizație.

Redem în continuare comunicatul de presă:

Potrivit Legii nr.129/2015 pentru modificarea şi completarea Legii nr.38/2003 publicată în Monitorul Oficial Partea I, nr.396 din 5 iunie 2015, în urma discuţiilor Conducerii Direcţiei Rutiere din cadrul IGPR pentru sancţionarea activităţii neautorizate de transport persoane, vă aducem la cunoştinţă obligaţia dumneavoastră de a susţine sancţionarea pirateriei rutieră prin măsurile stabilite în conformitate cu prevederile legale.

În cazul în care constataţi activităţi neautorizate de transport persoane, vă rugăm să ne aduceţi la cunoştinţă traseul şi orele la care se efectuează activitate de piraterie, numărul de înmatriculare, marca şi tipul autovehiculului cu care se efectuează această activitate neautorizată.

De asemenea, avem rugămintea să ne transmiteţi fotografii ale acestor autovehicule pentru a le putea înainta Poliţiei Rutiere din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie. Vă reamintim că persoanele care efectuează în mod repetat transport public de persoane fără a deţine autorizaţie vor fi sancţionate cu amenzi între 1000- 2000 lei şi măsuri complementare –ridicarea plăcuţelor de înmatriculare pe o perioadă de 6 luni. Aceste activităţi neautorizate de transport persoane pun în pericol siguranţa circulaţiei rutiere şi tocmai de aceea cu toţii avem obligaţia de a combate nerespectarea dispozitiilor Legii nr. 38/2003.

Vă rugăm ca şi constatările făcute de către dvs. cu probele solicitate mai sus să le transmiteţi pe adresa de e-mail ( [email protected]) pentru a le putea centraliza şi transmite către Inspectoratul Judeţean de Poliţie în vederea verificării şi sancţionării acolo unde se vor confirma abaterile, transport de călători ilegal.

Sursa: COTAR, Filiala Satu Mare

             

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.