Ultima actualizare: azi, 15:55

Locale

UPDATE: Incendiu puternic la o hală în Odoreu (FOTO&VIDEO)

incendiu odoreu

UPDATE 2. Vineri, ora 9:00 – Pompierii au reuşit să stingă incendiul după circa două ore, dar hala a fost distrusă în totalitate.

Redăm comunicatul ISU Satu Mare.

“În cel mai scurt timp, la faţa locului, s-au deplasat pompierii din cadrul Detaşamentului de Pompieri Satu Mare. Incendiul s-a dovedit a fi unul de amploare, dezvoltat pe o suprafață de aproximativ 700 mp, la o hală de prelucrare şi debitare a sticlei. Având în vedere faptul că în clădirea cuprinsă de flăcări se aflau depozitate diferite utilaje de prelucrare a sticlei şi materiale din sticlă, a fost necesară mobilizarea mai multor echipaje de pompieri salvatori.

  La faţa locului s-a deplasat Împuternicit Prim Adjunct al Inspectorului Şef Col.Dima Nicolae, care a preluat comanda intervenţiei.

Incendiul s-a manifestat generalizat, la întregul imobil, pentru stingerea acestuia și protejarea vecinătăților fiind concentrate în mod progresiv cinci autospeciale de stingere cu apă și spumă şi un echipaj S.M.U.R.D. din cadrul serviciilor profesioniste pentru situaţii de urgenţă. Alături de pompierii militari,  pentru lichidarea incendiului au acţionat, în sprijin, serviciile voluntare pentru situaţii de urgenţă al localităţilor Medieşul Aurit şi Apa, cu cele două autospecialele din dotare, precum şi SVSU Odoreu care a intervenit pentru limitarea propagării incendiului. Prin eforturile concertate ale echipajelor de intervenţie s-a reușit protejarea halelor învecinate cu suprafața aproximativă de 1.000 mp. Împrejurarea determinantă de producere a incendiului, în urma cercetărilor efectuate la faţa locului, a fost un scurtcircuit electric produs la un compresor al instalaţiei de sablare amplasat în incinta depozitului. Incendiul a fost lichidat după două ore, fără a exista victime”.

UPDATE ora 17:30 -Incendiu puternic la o hală în Odoreu. Pompierii se chinuie să stingă incendiul, ei au efectuat mai multe drumuri pentru a-și alimenta autospecialele din cauză că în zonă nu este niciun hidrant.  Poliția Română și angajații firmei erau preocupați mai degrabă de gonirea jurnaliștilor de la fața locului decât de a da o mână de ajutor. În vreme ce în curtea fabricii era plin de localnici, jurnaliștii au fost scoși afară, de parcă firma ar avea ceva de ascuns. 

Tot la această fabrică în urmă cu câteva luni o persoană a decedat după ce pe ea a căzut un palet cu sticlă.

ORA 16:45 – Un incendiu puternic a izbucnit în urmă cu câteva minute în localitatea Odoreu. Mai multe echipaje de pompieri sunt la fața locului și încearcă să stingă focul din incinta unei hale, la o fabrică de sticlă din localitate. Fumul gros se vede de la câțiva kilometri distanță.

Din primele informații reiese că incendiul a fost provocat de explozia unui compresor de ulei. Nu sunt victime. Atât Poliția Locală cât și echipajele Poliției sunt prezente în zonă.

Vom reveni cu detalii.

2 comentarii

  1. Bretan Bianas Răspunde

    Ce va mai place sa critizati, logic ca erau ocupati sa va scoata de acolo deoarece si la celalat incident a-ti facut ditamai tantamu de parca cineva ar fi fost vinovat de acel aciident, mai bine sa numai indrugati verzi si uscate, Tare va mai place sa va bucurati de necazu altora si critizati!

  2. b. Răspunde

    Daca i-ati cunoaste pe acesti 2 oameni , ati sti ce articol sa scrieti , nicidecum unul ca acesta . Sunt oameni care merita respect ! Iar daca vor sa isi rezolva problemele fara ziaristi , trebuie respectata decizia lor , nu inseamna ca ascund ceva !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.