Negresă cu nectarine

8 iulie 2015 | 0 comentarii

negresa-piersici-580x400Prăjitura negresă poate fi preparată în orice anotimp, dar parcă vara are alt gust când este însoțită de nectarine proaspete.

De ce ai nevoie pentru negresă cu nectarine:

170 g ciocolată neagră › 85 g unt › 25 g pudră de cacao

› 105 g făină › 2 g praf de copt › 1 praf de sare

› 2 ouă › 200 g zahăr › 60 ml cafea

Pentru ornat:

› frişcă de 32% grăsime › 5 nectarine bine coapte

Cum se prepară negresă cu nectarine:

Ungi o tavă cu unt şi tapetezi cu hârtie de copt. Laşi marginile hârtiei să atârne. Untul, ciocolata şi cacaua le pui pe baie de aburi la topit. Amesteci pentru a avea o textură cât mai cremoasă. Laşi la răcit. Separat, baţi ouăle cu zahărul până când se îngroaşă compoziţia şi se deschide la culoare. Adaugi crema de ciocolată răcită, amesteci, apoi încorporezi cafeaua.

Amesteci făina cu praful de copt, le cerni împreună şi le încorporezi. Presari sarea şi continui să amesteci până când făina este perfect încorporată. Torni compoziţia în tavă şi coci 30 de minute. Scoţi şi laşi la răcit.

Speli nectarinele, le scoţi sâmburii şi le tai feliuţe. Baţi frişca rece şi o laşi deoparte. Tai negresa, pui deasupra cu ajutorul unui spriţ frişcă şi feliuţe de nectarine.

Sursa: clickpoftabuna.ro

Etichete: , , , ,

Categorie: Gastro

Responsabilitatea juridică a comentariilor revine în totalitate autorilor, care își asumă în întregime și consecințele legale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

  • RSS
  • Facebook
  • Google+
  • LinkedIn
  • YouTube
  • Pinterest