Ultima actualizare: ieri, 22:26

Sport

Olimpia, la primul amical. Diosgyori s-a impus cu 2-1 (VIDEO)

DiosgyoriSâmbătă seara, Olimpia Satu Mare a disputat prima partidă amicală din această vară, în compania echipei de primă ligă din Ungaria, Diósgyőri VTK. Pentru maghiari, a fost meciul de prezentare a lotului pentru campionatul care urmează să înceapă într-o săptămână.

Olimpia a început cu Băican – Ciul, Onicaş, Heil, Muntean – Villand, Chivari – Rus, Selagea, Sălăgeanu – Mărkuş. Iar rezerve au fost Cherecheş, Şimon, Lukacs, Tillinger, Donca, Gulya, Faur, Cădar şi Ionescu. De la Olimpia au lipsit doi jucători importanţi, Mureşan şi Iuhas, ambii din cauza unor accidentări.

Diosgyori VTK a trimis în teren următoarea formulă: Antal – Eperjesi, Lipták, Kovács, Husić – Egerszegi – Nikházi, Koman, Boros, Bacsa – Grumić. Antrenor: Bekő Balázs.

În final, Diosgyori s-a impus 2-1. Amintim că Olimpia s-a reunit abia de o săptămână, iar maghiarii sunt la ultima partidă dinaintea debutului campionatului. Olimpia nu a arătat rău în această partidă, chiar a avut câteva ocazii bune de  a marca în prima parte. În continuare, atacul continuă să sufere, dar sperăm că înainte de debutul campionatului acestea vor fi rezolvate de cei din staff.

În minutul 6, Liptak a apasat excelent în careu pentru Grumic  (un jucător care în 2009 juca la Southampton), iar acesta a deschis scorul printr-un şut puternic. Au urmat alte două atacuri periculoase ale echipei maghiare, după care Sălăgeanu a executat foarte bune o lovitură liberă de la 17 metri. În minutul 35, Mărkuş are o ocazie uriaşă de a egala, dar din două încercări, nu reuşeşte să îl invingă pe Antal.

A doua repriză debutează cu o schimbare în tabără maghiarilor, care consemnează ieşirea lui Grumic de pe teren, cel mai periculos om al lor. La Olimpia intră Faur şi iese Rus. După doar câteva momente, în minutul 48, Barczi execută un corner, mingea este bâlbâită de ambele echipe în care, dar Liptak este cel cu mintea limpede şi reia la colţul lung şi se face 2-0. Olimpia reuşeşte să reducă din handicap în minutul 56. Gabriel Cădar, abia intrat pe teren, expediază un şut de la 18 metri, care suprinde apărarea maghiară şi intră în poartă. Deşi golul era menit să reaprindă spiritele pe teren, minutele rămase din meci s-au scurs greu şi fără faze notabile. Asta şi datorită faptului că cei doi antrenori au rulat tot lotul de jucători.

Printre remarcaţii din tabăra Olimpiei, îi amintim pe Sălăgeanu, care a fost periculos ca de obicei, şi cuplul Villand şi Chivari, care a părut că funcţionează deja în ciuda lipsei unei perioade de acomodare. Tot evoluţii bune au avut Munteanu, Faur şi Donca. Totodată, juniorul Şimon a debutat la echipa mare, revenit la echipă după un împrumut la ACS Poli Timişoara. Şimon poate juca atât mijlocaş central cât şi fundaş.

Pentru Olimpia urmează mai multe meciuri amicale în urmatoarele săptămâni. Marţi, Olimpia va juca la FC Baia Mare, iar joi la Cigand cu echipa din localitate. Pe 18 iulie, “galben-albaştrii” vor disputa un alt amical în Ungaria cu FC Kisvarda, urmând ca pe 22 şi 25 să mai aibă loc două amicale pe stadionul Olimpia, dintre care una cu CSM Sighet. Ultima partidă stabilită este revanşa meciului cu băimărenii, la Satu Mare, pe 5 august. 

Un comentariu

  1. Berki Răspunde

    Cu echipa asta, sa ziceti mersi daca nu retrogradam. Sa ma pis pe mapa lu coica si pe fata lui govor.
    Au promis cand au inceput proiectul asta cu Olimpia ca o duc in liga 1.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.