Ultima actualizare: ieri, 21:48

Locale

Poliția în razie la Satu Mare: 552 amenzi, 26 permise suspendate

politia negresti oasÎn zilele 17.07.2015, respectiv 18.07.2015,  pe raza municipiului şi a judeţului Satu Mare,  au avut loc 40  acţiuni  cu efective mărite.

Pentru reducerea riscului rutier  şi pentru prevenirea evenimentelor rutiere au fost aplicate 552 sancţiuni contravenţionale şi au fost reţinute 26 permise de conducere : 10  pentru consum de alcool, 7   pentru nerespectarea regimului legal de viteză şi 9 pentru alte abateri.

Cu ocazia actiunilor pentru reducerea riscului rutier  şi pentru prevenirea evenimentelor rutiere au fost constate o serie de infracţiuni, după cum urmează:

În data de 17.05.2015, politiştii Secției  Negrești Oaș,  l-au identificat în trafic  pe  DJ 109L,  în  Bixad,  pe G. Alexandru de 21 ani, din  Negrești Oaș,  în timp ce conducea autoturismul marca Seat Leon,  deşi avea  permisul de conducere  suspendat din data de 24.04.2015. În cauză s-a întocmit dosar penală  şi se efectuează verificări sub aspectul  conducerii pe drumurile publice a unui autovehicul având permisul de conducere suspendat.

De asemenea la un control efectuat în trafic, pe DN1C,  în  Halmeu, poliţiştii Postului de Poliţie Comunal Halmeu, l-au depistat  pe  S. Adrian de 28 ani,  din Satu Mare, în timp ce  transporta cu autoturismul marca Mercedes,  450 pachete de ţigări marca L&M şi Kent, provenind din Ucraina. În cauză s-a întocmit dosar penal  şi se efectuează verificări sub aspectul  săvârşirii infracţiunii de contrabandă.

Vineri, în jurul  orelor 19:35, poliţiştii Secției Satu Mare, l-au identificat în  Odoreu, pe D.N. 19 F,  pe  M. Vasile de 55 ani,  în timp ce conducea  un tractor neînmatriculat . În cauză a fost întocmit dosarul penal  şi se efectuează  cercetări sub aspectul  comiterii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat s-au înregistrat.

În  data de 17.07.2015 , în  jurul  orelor 21:30, poliţiştii   rutieri negreşteni l-au identificat   în trafic, pe strada Luna din Negrești Oaș, pe S. Vasile de 31 ani, din Negrești Oaș, în timp ce conducea autoturismul marca Nissan, fără a poseda permis de conducere de nicio categorie. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drum public a unui vehicul fără permis de conducere.

În data de 17.07.2015, în jurul orelor 21:30,  poliţiştii Biroului Rutier Satu Mare, l-au identificat în trafic, pe bulevardul Independenţei din Satu Mare,  pe Ş.Cornel de 23,  din Stîna, care conducea autoturismul marca Opel Astra, care era  radiat din circulaţie  din data de 15.05.2015 .

În data de 18.07.2015, în jurul orelor  00:20, poliţiştii  Secției  Gherța Mică,  l-au identificat în trafic, pe DJ 109 M, în Batarci, pe T.Vasile de 27 ani, din Batarci, în timp ce conducea mopedul, fără a poseda permis de conducere . În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumuri  publice  a unui vehicul fără a poseda permis de conducere .

În data de 18.07.2014, orele 00:45, poliţiştii Biroului Rutier Satu Mare, l-au indentificat pe Podul Golescu din Satu Mare, pe P.Mircea de 29 ani Satu Mare, în timp ce conducea autoturismul marca Opel, având o concentraţie alcoolică de 0,44 mg/l alcool pur în aerul expirat,  în urma testării cu aparatul etilotest. De asemenea tot la data de 18.07.2014, în jurul orelor 00:29 a fost identificat în trafic, pe bulevardul Traian din Satu Mare, pe  R. Norbert de 33 ani, din Satu Mare,  care a condus autoturismul  marca Renault,  având o concentraţie alcoolică de 0,59 mg/l alcool pur în aerul expirat,  în urma testării cu aparatul etilotest. Tot la data de 18.07.2014, în jurul orelor 19:37, a fost depistat  C. Jozsef de 50 ani,  din Satu Mare, care a condus autoturismul  marca Ford pe strada Odoreului din Satu Mare, având o concentraţie alcoolică de 0,69 mg/l alcool pur în aerul expirat,  în urma testării cu aparatul etilotest. Conducătorii auto au  fost conduşi la Spitalul Judeţean Satu Mare pentru recoltarea de probe biologice de sânge,  în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. În toate cele trei situaţii au fost întocmite dosare penale şi se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii  de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul, pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere, de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste  0,80 g/l alcool pur în sânge.

 De asemenea pentru prevenirea şi combaterea fenomenului infracţional,  au fost efectuate 162 controale în unităţile de alimentaţie publică,  în unităţile recreative(cluburi, discoteci, baruri) şi  în centrele agro-alimentare(pieţe,târguri),  ocazie cu care au fost  verificate 44 societăţi comerciale. Au fost aplicate 33 sancţiuni contravenţionale la Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite. Au fost confiscate bunuri în valoare totală de 2480 lei şi a fost  confiscată suma de 221 lei în numerar.

Cu ocazia acţiunilor, poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor, au depistat-o pe I. Melania  de 43 ani, din Satu Mare, administratoare a unui magazin din Satu Mare,  care  comercializa bunuri industriale, suspecte a fi contrafăcute . Bunurile au fost ridicate în vederea expertizării acestora de către titularul de drept de marca. În cauză s-a întocmit dosar penal .

Au fost aplicate 89 sancţiuni contravenţionale la Legea 61/1991  pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice

Valoarea totală a sancţiunilor contravenţionale aplicate cu ocazia acţiunilor desfăşurate,  este de 104.972lei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.