Ultima actualizare: azi, 11:07

Carlo Erdei, in tricoul nationalei U18
Sport

Tiberiu Csik încearcă o mega-lovitură. Vrea să aducă un jucător din Premier League U21

Carlo Erdei, in tricoul nationalei U18

Carlo Erdei, in tricoul nationalei U18

Carlo Erdei, un puşti de 19 ani din Satu Mare, este încă o confirmare a faptului că România produce foarte multe talente, dar sistemul de scouting şi de recrutare a copiilor şi juniorilor încă scârţâie. Crescut în Satu Mare, el a fost introdus în tainele sportului rege la Liceul cu Program Sportiv din oraş, unde i-a avut ca profesor pe Dacian Nastai. De-a lungul junioratului a trecut pe sub bagheta mai multor antrenori sătmăreni, iar toţi au rămas impresionaţi de calităţile sale, mai ales datorită faptului că, în ciuda vârstei fragede, gestiona un post care cere multă maturitate şi seriozitate, acela de mijlocaş central coordonator. „Are calităţi fotbalistice remarcabile, este un jucător de ultimă pasă. Un talent cum rar mai vezi, pe această poziţie. De mic şi-a dorit să joace fotbal la un nivel înalt. Am încredere în el. Este modest şi serios. Dacă va continua pe aceiaşi linie, va reuşi” a spus Mihai Sabău, ultimul său antrenor român.

Datorită calităţilor sale, a intrat şi vizorul antrenorilor loturilor naţionale de juniori, unde a fost convocat destul de des. La un turneu în străinătate, o firmă de impresariat din România l-a remarcat pe Carlo Erdei, iar de aici nu a mai fost decât un pas până au curs ofertele. A ales să plece în Anglia, deşi a avut oferte de la Dinamo Bucureşti şi Viitorul Constanţa, şi în ultimii doi ani a fost membru de bază a echipei Wolverhampton Wanderers U21. Luna trecută, contractul său cu gruparea din Anglia a expirat şi jucătorul a revenit la Satu Mare, pentru a petrece timp cu familia lui.

Antrenorul FC Olimpia Satu Mare, Tiberiu Csik, insistă mult în ultimele două săptămâni pentru aducerea mijlocaşului la echipă. Jucătorul încă nu a luat o decizie, având foarte multe oferte din ţară şi străinătate.

Pentru a evita formalităţile complicate pentru work-permit (un act de care are nevoie orice jucător străin care joacă în Anglia), tânărul jucător a aplicat pentru şi a obţinut cetăţenia maghiară. Drept urmare, mijlocaşul a atras atenţia naţionalei Ungariei şi a academiei de fotbal a clubului Honved Budapesta. Carlo Erdei  a refuzat ofertele, el alegând să joace pentru România.

Este fan Fracesco Totti, şi-a propus să ajungă într-o zi să joace în Premier League, dar momentan cântăreşte ofertele din România şi din străinătate. Desigur, noi ne dorim să o aleagă pe cea a Olimpiei Satu Mare. Mai ales că din acest sezon, echipele din Liga a II-a sunt obligate să aibă în teren doi jucători născuţi în 1996 sau mai tineri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.