Ultima actualizare: ieri, 21:59

Locale

UPDATE Captură de droguri: 333 kg de heroină în valoare de 40 milioane euro, la Satu Mare şi Bistriţa! (FOTO)

droguri petea satu mare heroina (4)Nu mai puţin de 333 kg de heroină, reprezentând 330-340 de pachete, au fost descoperite, marţi, într-un TIR care a încercat să iasă din ţară prin Vama Petea, dar şi într-un alt TIR oprit în Bistriţa.

Marfa era ascunsă în rezervorul dublu amenajat într-un camion cu numere de Vâlcea. Poliţiştilor le-a luat mai bine de o oră pentru a depista drogurile.

Drogurile au fost aduse la Bucureşti cu elicopterul. De altfel, şoferul TIR-ului a fost adus la audieri în Capitală.

Este cea mai mare captură de heroină care a avut loc pe teritoriul României. Ţara de origine este, cel mai probabil, Afganistan, ţara noastră fiind una de tranzit, şi nu de desfacere. Drogurile aveau ca destinaţie Olanda.

În desfăşurarea acţiunii s-au folosit, potrivit autorităţilor, “toate mijloacele investigative permise de lege”.

Traficanţii, doi români şi doi turci, au fost reţinuţi.

Potrivit şefului DIICOT, Daniel Horodniceanu, drogurile proveneau cel mai probabil din Azerbaidjan şi au venit prin Kazahstan, Georgia şi Ucraina. România era doar o ţară de tranzit, pentru că ţara noastră nu reprezintă o piaţă foarte mare de desfacere pentru heroină. Drogurile erau ambalate etanş şi date cu boia de ardei iute şi piper, pentru a nu fi detectate de câini.

Puritatea heroinei este de 62-65%, valoarea de piață angro fiind de 8 milioane euro, iar după vânzare valoarea drogurilor ajungea la 40 milioane euro.

Daniel Horodniceanu a mai spus că gruparea era formată din traficanți români și turci, 11 persoane fiind audiate în acest caz, iar 4 au fost reținute și prezentate instanței cu propunere de arestare preventivă.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.