Ultima actualizare: azi, 15:55

Locale

Budapest Ragtime Band – recital de excepție în a doua seară de AugustFest 8 la Carei

DSC_0185mBudapest Ragtime Band, cunoscuta formaţie de jazz-dixieland din Ungaria a încântat publicul careian în cea de-a doua seară de Festival AugustFest, luni 3 august 2015.

Timp de aproape două ore, muzicienii din capitala ţării vecine au creat o adevărată atmosferă specifică începutului de secol XX și nu numai, prin interpretarea impecabilă, plină de originalitate şi umor. Dincolo de piesele specifice stilului Jazz-ragtime ca Black&White Rag, The Entertainer sau Sweet Georgia Brown aceştia au adaptat şi şlagăre de muzică uşoară, muzică clasică, swing-uri, boogie-woogie sau fragmente celebre de operă precum Carmen a lui Bizet, Uvertura Wilhelm Tell a lui Rossini sau Dansul săbiilor al lui Khachaturian.

Cei opt membri, mai precis Gayer Ferenc – conducător muzical, contrabas; Kiss Bálint – trombon; Szász Zsolt – trompetă; Weszely János – tobe; Stein Ferenc – pian; Novák Péter – clarinet; Antal Tibor – vioară, Kelemen Angelika – voce, au fost aplaudaţi minute în şir la finalul recitalului, dovadă că spectatorii prezenţi în număr mare în Parcul din Carei au gustat din plin show-ul realizat de aceştia. Şi artişti s-au declarat încântaţi de oraşul nostru şi de atmosfera pe care au găsit-o la noi, lăsând de înţeles că vor reveni cât mai curând la Carei. 

Sursa: Direcția de Cultură Carei

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.