Cardurile naționale de sănătate obligatorii din 1 septembrie. Medicii pot refuza actul medical

25 august 2015 | 2 comentarii

Daniela Olaru, Georgeta Pop (2)Începând cu data de 1 septembrie 2015, medicii vor putea să refuze actul medical pentru pacienții sătmăreni care nu prezintă cardul național de sănătate sau adeverința de înlocuire a cardului, în situția în care acesta nu a fost tipărit. Anunțul a fost făcut astăzi de către directorul general al Casei de Asigurări Satu Mare, Georgeta Pop, în cadrul unei conferințe de presă.

Din data de 1 septembrie medicii au dreptul ca pentru acele persoane care figurează cu card emis și care nu au nicio adeverință de înlocuire a cardului sau care nu s-au prezentat să își ridice cardul de la Casa de Asigurări, au drepul să refuze actul medical”, a declarat Georgeta Pop.

Mai mult, directoarea a mai anunțat că un număr important de carduri au fost returnate și se află încă la sediul instituției, afirmând că va continua procesul de eliberare a cardurilor returnate de către Poșta Română, prin cele două ghișee de la Casa de Asigurări, cu un program extins pentru publicul sătmărean care să intre cât mai repede în posesia lor.

”Din păcate lucrurile nu se mișcă foarte bine pe această zonă pentru că la sediu se află încă un număr de 7800 carduri. Trebuie să menționez că pe lângă cardurile returnate de către Poșta Română, am avut un număr de 496 carduri venite de la Casa Asigurărilor de Sănătate a Apărării, Ordinii Publice, Siguranței Naționale și Autorității Judecătorești, pe care tot noi a trebuit să le repartizăm”, a spus Georgeta Pop.

Validarea servicilor medicale se vor face începând cu data de 1 septembrie strict pe baza cardului și a documentelor care țin locul cardului, astfel directoarea Casei de Asigurări Satu Mare a transmis tuturor sătmărenilor care nu dețin cardul de sănătate să se prezinte la sediul instituției pentru a intra în posesia lor.

Etichete: , , ,

Categorie: Locale

Comentarii (2)

Trackback URL | RSS Feed comentarii

Responsabilitatea juridică a comentariilor revine în totalitate autorilor, care își asumă în întregime și consecințele legale

 1. Sebi spune:

  Cum adica sa “refuze actul medical”? Adica, n-ai card, mori?

 2. 007 spune:

  ,Cum adica sa “refuze actul medical”? Adica, n-ai card, mori?”,da sebi,nu merita sa traiesti.Pai daca nici atat nu te intereseaza sanatatea ta,sa te prezinti dupa card(de LENESI ce sunt unii ),incercand sa avem si noi un sistem modern medical,ATUNCI DE CE SA TRAIESTI?!Ca vorba aia,,daca nu ajuti de ce sa nu incurci”Iar cei care n-au platit la viata lor un leu asigurari de sanatate,SUNT PRIMII peste tot,de la urgenta ,la medici de familie si CULMEA ,te injura si te ignora,ca si cum EL(ii) ar platii asigurarile de sanatate si nu tu. Cred ca ai inteles la cine fac vorbire,daca nu,dute intr-o sambata sau duminica la Urgente si vei afla raspunsul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

 • RSS
 • Facebook
 • Google+
 • LinkedIn
 • YouTube
 • Pinterest