Ultima actualizare: azi, 16:47

Locale

Culturile agricole, afectate de secetă între 30 şi 100%

prefectura secretari seceta 2Culturile agricole din judeţul Satu Mare au fost afectate de secetă în proporţii cuprinse între 30 şi 100%. Prefectul Eugeniu Avram i-a convocat astăzi la o întâlnire pe secretarii comunelor pentru a-i informa cu privire la acţiunea de evaluare a pagubelor produse de secetă. Astfel, două comisii formate din reprezentanţi ai Prefecturii, ISU şi Direcţiei Agricole se vor deplasa în teritoriu după un program stabilit cu două zile înainte pentru a evalua gradul în care au fost afectate culturile agricole. La vizitele pe teren sunt convocaţi şi fermierii.

Prefectul le-a cerut tuturor factorilor responsabili să se implice în această acţiune pentru că doar astfel fermierii vor putea fi ajutaţi. Deocamdată nu se ştie exact valoarea sprijinullui acordat de guvern, fiind mai multe variante, precum scutirea de la plata impozitului sau acordarea de despăgubiri.

Situaţia în judeţ este destul de gravă, culturile fiind afectate în procente cuprinse între 30 şi 100%, media fiind între 50 şi 60%. Cele mai grave situaţii sunt în Horea, Andrid, Carei, Cămin şi Tăşnad. 

prefectura secretari seceta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.