Ultima actualizare: ieri, 22:26

Locale

Focuri scăpate de sub control în mai multe localități din județ

prevenirea incendiilorÎn cursul zilei de ieri, 4 august 2015, în intervalul orar 12.00 – 17.00, s-au produs un şir de evenimente la care au intervenit structurile I.S.U. ,,SOMES” Satu Mare.

Astfel că, la ora 12:00, un echipaj de pompieri al Gărzii de Intervenţie Tăşnad din cadrul I.S.U. ,,SOMEŞ” Satu Mare a alimentat cu apă, cu o autospecială cu capacitate de nouă tone de apă, o fermă de ovine din localitatea Raţiu. Proprietarul a solicitat sprijinul ISU din cauza problemelor cauzate de secetă, în urma cărora animalele nu au mai putut fi adăpate, pe motivul lipsei unei surse de apă.

Apoi, la ora 13:14, în Drăguşeni a fost anunţat un incendiu la un lan de grâu, având ca împrejurare probabilă determinantă o scânteie sărită de la un utilaj mecanic de balotare a paielor, fiind afectate de incendiu aproximativ 0,60 hectare de grâu şi 150 baloţi de paie.

Pentru lichidarea incendiului, au fost dislocate forţe din cadrul Gărzii de Intervenţie Turţ şi S.V.S.U. Turulung.

În după-amiaza aceleiaşi zile, în localitatea Dacia, la ora 14:48, a fost anunţat un incendiu de mirişte, la care au intervenit de urgenţă două echipaje de pompieri militari, acţionând în colaborare cu SVSU a localităţii Doba. În acest caz, au fost afectate de pârjolul focului, circa un hectar de lan de ovăz şi aproximativ zece hectare mirişte de păioase.         

Un al patrulea incendiu a fost anunţat apoi în jurul orei 16:46, în localitatea Sânmiclăuş, unde pompierii din cadrul Secţiei de Pompieri Carei şi pompierii voluntari ai Serviciului Voluntar Pentru Situaţii de Urgenţă din localitatea Moftin au intervenit pentru stingerea unui incendiu de vegetaţie uscată, desfăşurat pe o suprafaţă aproximativă de 25 hectare.

Ca urmare a acestor evenimente nefericite, s-au produs, desigur, pierderi materiale, însă datorită intervenţiei prompte şi profesioniste a pompierilor, s-a reuşit salvarea unor însemnate cantităţi de bunuri materiale.

Menţionăm, de asemenea, că din fericire, nu au existat, în niciuna dintre situaţii,  persoane rănite.

Sursa: ISU Someș Satu Mare

               

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.