Ultima actualizare: azi, 21:48

Locale

Probleme cu apa la Negreşti Oaş. Apaserv cere populaţiei să limiteze consumul!

apa gradiniSeceta prelungită și consumul ridicat de apă din această perioadă provoacă o criză de apă la Negrești-Oaș, anunță Apaserv Satu Mare, care roagă populația să-și limiteze consumul pentru a preîntâmpina o criză majoră.

”În ultima perioadă, din cauza secetei generate de lipsa precipitaţiilor şi creşterii consumului de apă, au apărut variaţii de presiune în reţelele de distribuţie a apei potabile din Negrești-Oaș. Deoarece debitele de apă ale unor puncte de captare sunt foarte scăzute, conducerea societăţii face un apel către consumatori, prin care solicită să utilizeze apa potabilă doar în scopurile prevăzute în contractul de furnizare/prestare a serviciul de alimentare cu apă-canal, respectiv în scopuri gospodăreşti şi de uz casnic şi să evite folosirea apei potabile în alte scopuri, cum ar fi: udatul grădinilor, teraselor, curţilor, pavajelor,etc„ – anunță Apaserv într-un comunicat de presă semnat de directorul general Stegerean Dănuţ.

Având în vedere această situație, primarul orașului Negrești-Oaș, Aurelia Fedorca, a convocat pentru miercuri o întâlnire de urgență la care va participa și prefectul județului Satu Mare, Eugeniu Avram. Scopul este acela de a găsi soluții provizorii pentru ca situația să nu devină mai dramatică.

Pe termen lung, Apaserv și Primăria Negrești-Oaș lucrează la un proiect care are drept scop găsirea unei noi surse de apă potabilă.

Un comentariu

  1. Un cetatean Răspunde

    In mod normal apa la Negresti-Oas ar trebui facturata de Apaserv ca apa industriala -la pretul corespunzator acestei categorii-intrucat nu este potabila si este un atentat la sanatatea publica a populatiei.Acest lucru se vede cu ochiul liber si ar reiesi dintr-o analiza reala a apei care ar trebui comandata de primarie si ar consitui baza unui dosar penal pentru cei raspunzatori.Dar ce sa facem daca avem un primar care nu apara interesele comunitatii care l-a ales?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.