Ultima actualizare: ieri, 19:32

Locale

Răsturnare de situaţie: Sătmăreanca suspectată de terorism este liberă!

diana-medarSătmăreanca arestată în nordul Italiei pentru propagandă islamistă şi susţinere a reţelei teroriste Statul Islamic a ajuns în România. Pe numele său nu s-a deschis dosar penal pentru acţiuni de susţinere a terorismului, cel mai probabil din lipsă de probe la acest moment. Aşa că, în prezent, femeia este liberă, deşi ministrul de Interne italian susţinea că femeia a declarat că vrea să devină “martiră”, scrie realitatea.net.

Diaba Ramona Medan este originară din Satu Mare. Pagina sa de Facebook este pe numele Diana Kauther. Nu are nicio poză personală. Doar foarte multe mesaje în engleză şi în arabă. Unele, edificatoare pentru orientarea sa pro islamistă.
Din pagina sa de profil reiese că, în urmă cu un an, a vizitat Marea Moschee din Paris şi mai multe muzee.
Pe Facebook este înscrisă în mai multe grupuri precum Islamul-religia omenirii, Convertirea la islam şi multe altele.
În 25 ianuarie 2014 a postat un link despre cum organizaţia teroristă Statul Islamic a pus stăpânire pe nordul oraşului sirian Raqqa. Între timp, acest oraş a devenit cartierul general al organizaţiei. Printre prietenii femeii de pe acest site de socializare se numără nu doar arabi, ci şi români, scrie ştiri.tvr.ro.
Purtătorul de cuvânt al SRI, Sorin Sava: “SRI, în calitate de autoritate naţională în domeniul prevenirii şi combaterii terorismului a adoptat măsuri specifice corespunzătoare de monitorizare şi a semnalat acest caz serviciului partener în anul 2014. Pot să vă spun că, în prezent, SRI desfăşoară, în cooperare cu structurile din cadrul Sistemului Naţional de Prevenire şi Combatere a Terorismului, măsuri de prevenire a tuturor riscurilor teroriste la adresa securităţii naţionale”.
Sursa: realitatea.net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.