Ultima actualizare: azi, 17:36

Locale

Recital de excepție Korda Gyorgy și Balasz Klari, la AugustFest Carei

Carei augustfest (9)Cea de-a şasea zi din cadrul Festivalului AugustFest8 a aparţinut de asemenea muzicii uşoare – şlagărelor de altădată şi sportului, mai precis concursului Strongman.

Vineri seară, începând cu ora 18.00, la amfiteatrul de lângă magazinul Oţelul, a avut loc partea a doua a concursului internaţional de forţă, Strongman, organizat de Asociaţia Sportivă, FitForce Carei, în colaborare cu Direcţia de Cultură şi Centrul Cultural Carei. După alte patru probe extrem de solicitante, precum: „Îndreptări cu o maşină de teren”, „Crucifix cu 2 maşini pe un plan înclinat”, „Umeri cu un cadru special şi cu o greutate atipică” de aproximativ 260 kg şi ridicarea şi deplasarea „Bilei lui Atlas” de aproximativ 130 kg, s-au stabilit şi câştigătorii ediţiei a opta a concursului Strongman, care de la an la an devine din ce în ce mai popular.
Locul I – Konya Gergő, (Ungaria), 58 puncte
Locul al II-lea – Moutasem Srieh, (România), 52 puncte
Locul al III-lea – Vadim Smoleac, (Moldova), 49 puncte
 
Premiile au costat în bani, diplome şi trofee oferite din partea Asociaţiei Sportive „FitForce” Carei, a sponsorilor competiţiei: Continental Contitech, Ardealul, Mens-Mentis, Agrotex, Polipol Foieni, Varga Quattro, Kaufland, Farmacia Gold-T Farm, Rákóczi SRL şi a partenerilor Centrul Cultural Carei, Primăria şi Consiliul Local Carei.
Cele două zile de concurs s-au desfăşurat în faţa a aproximativ două mii de persoane.
 
De la ora 20.00 la scena din parc, a venit rândul soliştilor de la Centrul Cultural şi Clubul Elevilor din Carei să încânte publicul. Programul a fost deschis de solistele Clubului Elevilor din Carei, Ariana Astalâş, Alexandra Gozner şi Andrada Spanci, pregătite de doamna profesoară Mariana Vulcan, care au interpretat patru melodii din repertoriul naţional şi internaţional. Au urmat apoi solistele Centrului Cultural Carei, Somogyi Henrietta, Csőkör Tamara, Vitéz Júlia şi Nagy Anita, pregătite de prof. Szűcs József, care au interpretat 15 melodii, şlagăre ale anilor ’70 – ’80 şi de azi.
Programul serii a continuat începând cu ora 21.20  într-o atmosferă de sărbătoare în compania invitaţilor speciali din Budapesta, Korda György şi Balázs Klári, două nume de legendă ale muzicii uşoare din ţara vecină. Cu o carieră, de peste 50 de ani, Korda György a încântat prin muzica sa generaţii întregi, iar la Carei a oferit de asemenea un spectacol pe cinste, alături de soţia acestuia, îndrăgita interpretă Balázs Klári. Dincolo de melodiile care i-au făcut celebri, cei doi au menţinut atmosfera cu glume şi chiar cu adaptări după şlagăre din repertoriul internaţional, precum „My heart will go on”, „Sway” sau „Mamma Maria”. Pentru ca distracţia spă fie la cote maxime, aceştia au invitat publicul pe scenă, la dans.
Recitalul s-a încheiat cu ropote de aplauze din partea celor peste 1500 de spectatori aflaţi la eveniment.
 

           

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.