Ultima actualizare: azi, 21:48

Locale

Recital extraordinar Petrică Mureșan și dansuri țiganești în a treia zi de AugustFest la Carei

DSC_0348mÎn cea de-a treia zi de Festival AugustFest8, marți, 4 august 2015, careienii au putut urmări un program divers, care a conținut mai multe genuri de evenimente.

Începând cu ora 17.00 a avut loc un spectacol de dansuri țigănești în compania mai multor ansambluri de dansuri țigănești din municipiul Carei și localitățile din împrejurimi.

 Au prezentat un program complex de dansuri, muzică țigănească, dar și dansuri moderne și latino. Programul a conținut patru momente: Ansamblul de romi al Școlii Gimnaziale Nr. 1 Carei, coordonat de Fátyol Adalbert a prezentat muzică și dansuri țigănești. Trupa de dansuri coordonată de Gáti Vera a prezentat mai multe dansuri. Grupa de dansuri a Școlii Gimnaziale Nr. 3 Carei, coordonată de Gáti Beáta a pregătit dansuri țigănești, dans modern și latino. Ansamblul „Dankó Pista” – „Stelele Careiului”, coordonat de Sebők Mária a încheiat programul, prezentând mai multe dansuri. Programul artistic a fost coordonat de Lemák József.

De la ora 20.30 îndrăgitul interpret Petrică Mureșan, acompaniat de orchestra „Horile Sătmarului”(prof. Călin Opriș – vioară, prof. Ovidiu Cosma – taragot, prof. Florin Pop – clape, prof. Ion Florea – clape), a oferit un recital de zile mari în fața publicului numeros prezent în parcul dendrologic. Prin intermediul repertoriului variat care a cuprins cântece de voie bună, șlagăre de muzică ușoară, dar și piese folclorice, timp de mai bine de o oră jumate, s-a creat o atmosferă de bună dispoziție.

 La finalulul evenimentului spectatorii au aplaudat minute în șir, apreciind prestația de excepție a artistului.

AugustFest8 continuă, miercuri 5 august, de la ora 20.00, în Parcul Dendrologic cu Gala Dansului Careian, în cadrul căreia vor evolua cluburi și formații de dans din Municipiul Carei, prezentând: dans modern, sportiv și de societate – Magic Dance (Centrul Cultural), Club Dance (Clubul Elevilor) și Lead & Follow. Instructori: Raluca Păvăluc, Cătălina Curceanu și Bagossy Zoltán.

Sursa: Direcția de Cultură Carei

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.