Ultima actualizare: ieri, 21:44

Locale

Sătmăreanca arestată pentru terorism a fost urmărită de SRI din 2014

diana-medarSătmăreanca arestată de poliţiştii italieni pentru că ar fi simpatizantă a grupării teroriste Stat Islamic era urmărită de Serviciul Român de Informaţii (SRI) din anul 2014. 

Diana Medan (Kauther) în vârstă de 36 de ani, vorbea pe internet cu simpatizanţi ai reţelei teroriste. Reţelele sociale sunt principala sursă de recrutare a soldaţilor mişcării jihadiste.
“Referitor la cazul cetăţenei române expulzate din Italia pentru legături cu adepţi ai organizaţiei teroriste, aş vrea să menţionez că aceasta a intrat în atenţia SRI la începutul anului 2014, ca urmare a activităţii de propagandă islamistă cu conţinut extremist desfăşurate în mediul virtual. (…) SRI a adoptat măsuri corespunzătoare de monitorizare şi a semnalat acest caz serviciului partener italian în 2014”, a spus purtătorul de cuvânt al SRI, Sorin Sava, joi, într-o intervenţie telefonică la Antena 3.
Românca arestată în Italia este simpatizantă a reţelei teroriste Stat Islamic (ISIS) şi menţinea legătura on-line cu islamişti din Marea Britanie, a anunţat ministrul italian de Interne, Angelino Alfano.
Tânăra, găsită vinovată în trecut de trafic de droguri, a fost în Tunisia cu soţul ei, care este cetăţean tunisian. Ea a revenit în Italia, pentru că locuieşte în regiunea italiană Trentino Alto Adige.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.