Ultima actualizare: azi, 17:36

Locale

TIFF Satu Mare – succes garantat (Galerie FOTO)

tiff satu mare ziua 1 (21)Sute de sătmăreni au urmărit luni seara primul film din caravana TIFF Satu Mare. Încă înainte de ora începerii proiecţiei, sătmărenii s-au adunat şi au ocupat scaunele puse la dispoziţie de organizatori. Foarte mulţi dintre sătmăreni au stat pe gradenele din Pasajul Coneliu Coposu iar cei care n-au mai avut loc s-au aşezat pur şi simplu pe jos şi au urmărit răbdători filmul Clouds of Sils Maria.

Seara a început cu scurtmetrajul Superman, Spiderman sau Batman în regia lui Tudor Giurgiu, după care a început proiecţia filmului Clouds of Sils Maria, în regia lui Olivier Assayas.

Cele două actriţe principale, Juliette Binoche și Kristen Stewart, i-au cucerit pe sătmăreni.

Caravana TIFF continuă la Satu Mare marţi şi miercuri.

 Pe 4 august va fi proiectat unul dintre cele mai apreciate filme românești recente:Comoara, în regia lui Corneliu Porumboiu, distins cu premiul Un Certain Talent al secțiunii Un Certain Regard la Cannes și Premiul Zilelor Filmului Românesc la TIFF. Savuroasa comedie spune povestea lui Costi (Cuzin Toma), care lucrează la primărie şi duce o viaţă liniştită, cum îi place lui să spună. Însă când vecinul său îi propune să caute împreună o comoară pe care străbunicul său ar fi îngropat-o în curtea casei, înainte de venirea comuniştilor la putere, nu stă prea mult pe gânduri. De a doua zi, caută pe cineva cu un detector de metale, iar aventura începe.

În ultima seară de Caravană, pe 5 august, va intampinam cu o comedie neagră spectaculoasă, nominalizată anul acesta la Oscar, care a făcut deliciul publicului la TIFF: Povești trăsnite/ Wild Tales. Filmul lui Damián Szifrón este co-produs de Pedro Almodóvar și a făcut senzație la Cannes 2014, unde a rulat în competiție și a fost cumpărat de distribuitori din lumea întreagă. Exploziva comedie este o colecție de șase povești extrem de bizare, fiecare mai șocantă și mai amuzantă decât cea de dinainte. De la un joc al destinului la bordul unui avion, până la excese de furie la volan, Povești trăsnite oferă un portret comic și plin de defecte ale societății.

 Caravana TIFF vine la Satu Mare la inițiativa Asociației Culturale pentru Tinerii din Satu Mare, PortalSM și SamStudia, eveniment sprijinit financiar de Schlemmer România, Centrul Medical Oftalmologic Vitreum Satu Mare, hotel Cardinal, Paprika Chef și partener în organizare Primăria Satu Mare.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.