Un nou premiu culinar pentru sătmărenii din GAL Zona Sătmarului și GAL Sud-Vest Satu Mare

1 august 2015 | 0 comentarii

Festivalul Spicului de Aur, Ungaria (159)Un nou premiu culinar pentru sătmărenii din GAL Zona Sătmarului și GAL Sud-Vest Satu Mare. Festivalul Spicului de Aur s-a desfășurat sâmbătă la Apagy, Ungaria, manifestare organizată de GAL Nyirseg la care au participat și GAL-urile Zona Sătmarului și Sud Vest Satu Mare din județ. Evenimentul a fost unul caritabil, de întrajutorare a ucrainienilor din zona Mukacevo.

GAL Zona Sătmarului, GAL Sud-Vest Satu Mare și Asociația Tradițională Apagy din Ungaria au gătit diverse preparate culinare pe care le-au pus în vânzare, iar banii strânși au fost donați Bisericii Reformate din Derceni, Ucraina. Grupul Leader România a intrat și la concursul culinar organizat în cadrul festivalului, prezentându-se în competiție cu ciorbă de pește, clătite cu brânză, straupata (desert șvăbesc) și ștrudli. Primăria Viile Satu Mare a pregătit clătite cu brânză, brânză și mărar, sau dulceață, Primăria Petrești a gătit tradiționalele ștrudli și straupata, iar primăria Vetiș a preparat renumita ciorbă de pește (halaszle). Programul festivalului a fost unul diversificat, cu manifestări cultural-artistice, din partea României urcând pe scenă David Roszpapa.  

În concursul culinar au fost înscrise opt echipe, clasamentul final fiind: locul I a fost câștigat de comuna Gesztered (HU), pe locul II s-a clasat comuna Apagy (HU), iar locul III i-a revenit echipei unite GAL Zona Sătmarului și GAL Sud-Vest Satu Mare. Astfel, sătmărenii s-au întors acasă cu un nou premiu de la concursurile culinare din Ungaria.

“Avem o colaborare foarte bună cu GAL Nyirseg din Ungaria, cei care ne-au invitat la eveniment. Mă bucură faptul că mai multe primării au răspuns pozitiv la apelul de ajutorare a ucrainenilor aflaţi în momente dificile. Echipa noastră a pregătit şi de această dată produse tradiţionale de top, dovadă fiind premiul cu care ne întoarcem acasă”, a spus Judita Toga, manager GAL Zona Sătmarului. 

Etichete: , , , , , , , , , , , , , , ,

Categorie: Locale

Responsabilitatea juridică a comentariilor revine în totalitate autorilor, care își asumă în întregime și consecințele legale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

  • RSS
  • Facebook
  • Google+
  • LinkedIn
  • YouTube
  • Pinterest