Ultima actualizare: azi, 21:48

Locale

10 milioane de lei pentru spitalele din Satu Mare

consiliul judetean satu mareMinisterul Sănătăţii a alocat 10 milioane de lei pentru achiziţia de aparatură la spitalele din judeţ. Consiliul Judeţean s-a întrunit astăzi în şedinţă extraordinară pentru a aproba rectificarea bugetară necesară pentru utilizarea acestei sume, dar şi pentru asigurarea cofinanţării necesare.

“Toată această aparatură e extrem de utilă, e binevenită. Necesarul e mult mai mare, dar vreau să mulţumesc Ministerului Sănătăţii. Dl. vicepreşedinte Mircea Govor a făcut demersuri în vederea alocării acestor bani pentru sistemul de sănătate, şi toate aceste lucruri sunt binevenite atât pentru pacienţi cât şi pentru cadrele medicale ca să aibă condiţii optime de lucru”, a declarat preşedintele Adrian Ştef.

Banii sunt pentru Spitalul Județean, Spitalul din Negrești Oaș și Spitalul de Pneumoftiziologie.

Managerul Spitalului Județean, Marcela Papici, a declarat că acestei instituții i-a revenit suma de 6,5 milioane lei, urmând să fie achiziționate aparate radiologice.

“Banii au venit cu destinaţie foarte clară, este o listă de aparate pe care le putem cumpăra. Este vorba despre aparate radiologice de toţi banii. Produsele acestea, din fericire, le vom putea achiziţiona foarte repede pentru că procedura este făcută în cadrul unei licitaţii mari, pe patru loturi, organizată de Consiliul Judeţean anul trecut. Noi am solicitat bani Ministerului Sănătăţii pentru toată investiţia, aceasta este prima tranşă, sperăm să ni se aloce bani şi pentru altă aparatură”, a afirmat Marcela Papici.

Distribuţia aparatelor pe unităţi urmează să fie stabilită cu medicii specialişti.

“Unele dintre aparate cum este aparatul de radiologie de la Spitalul vechi, este din 1987. Acela, din punctul meu de vedere, se va casa şi înlocui cu unul nou. Avem foarte mare nevoie de un aparat la Tăşnad, acolo avem un aparat dintr-o donaţie din Germania dar nu este digitalizat. Poate cu această nouă investiție reuşim să punem unul din cele cumpărate acum”, a adăugat managerul Spitalului Județean.

 

2 comentarii

  1. vasile Răspunde

    Pediatria. Chirurgia infantilă. Gastroenterologie.bloc operator ortopedie.psihiatrie de la spitalul vechi. Cind le platesti mai Adi ar putea sa ti fie rusine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.