Ultima actualizare: ieri, 21:48

Locale

Adrian Ștef a participat la întâlnirea Cluburilor ”Dacia” din Polonia

20150904_113402În perioada 3 – 4 septembrie 2015, președintele Consiliului Județean Satu Mare, Adrian Ștef, s-a aflat la cea de- a IV-a întâlnire a Cluburilor Dacia din Polonia, care a avut loc la Cracovia.

Președintele CJ s-a întâlnit cu Ignat Timar, președintele Societății Polono – Române din Cracovia și Michal Sowa, președintele  Clubului ”Drum Bun” Polonia.

Din delegația românească au mai făcut parte, Claudiu Sulea, directorul de cabinet al președintelui, Felician Pop, directorul Muzeului Județean, Robert Laszlo, directorul CJCPCT și George Negrea, președintele Clubului  ”Drum Bun”, Satu Mare.

Vizita a fost un răspuns la cea pe care polonezii au făcut-o la Satu Mare în luna iunie a acestui an.

Președintele Adrian Ștef s-a arătat impresionat de atașamentul pe care polonezii îl au față de valorile românești, în special față de mașina ”Dacia”.

”Iată că o mașină românească, cea a copilăriei mele, reușește să lege atât de armonios relațiile dintre două țări. Cred că această asociație este o premisă favorabilă pentru amplificarea relațiilor de colaborare dintre  județul Satu Mare și voievodatul Malopolska.”, a declarat Ștef.

A urmat apoi o vizită oficială în orașul turistic Wieliczka, unde delegația românească a avut o întâlnire oficială cu primarul orașului, Artur Koziol.

Primarul Koziol a declarat că este extrem de bucuros că orașul său poate găzdui  Întâlnirea Daciilor și a subliniat faptul că în întreaga regiune formațiile de pompieri sunt dotate cu mașini Dacia – Duster, deoarece mașinile românești se bucură de un mare prestigiu în Polonia.

Președintele Adrian Ștef a subliniat importanța acestor întâlniri, care pot duce la câteva înfrățiri între localități, la accesarea de proiecte europene comune, care ar fi în folosul ambelor părți.

Celebra salină de la Wielicka, primește anual peste 1.200.000 de vizitatori și datorită valorii și frumuseții sale, se află în patrimoniul UNESCO din anul 1978.

Parada mașinilor Dacia din centrul orașului a suscitat interesul localnicilor și al vizitatorilor care au admirat mașinile Dacia venite din România și din întreaga Polonie.

A urmat apoi un spectacol cu trupa Workaholic, care a concertat și la Satu Mare, iar capete de afiș au fost interpreții sătmăreni, George Negrea și Raluca Dumitru, entuziasmând spectatorii cu cântece românești.

Sursa: Consiliul Județean Satu Mare

 

2 comentarii

  1. satmarean Răspunde

    D-le Presedinte Stef ma bucur ca ati mai fost intr-o vizita. lucrurile in Satu Mare merg asa de bine ,iar banii Consiliului Judetean sunt atit de multi incit singurul lucru care mai trebuie facut sunt vizitele. Avem cea mai ieftina apa din tara,drumurile sunt bune,parcari prea multe,medicamente compensate cite vrei….iar D-voastra ,marele specialist in toate,mergeti in vizita la intilnirea cluburilor Dacia,sponsorizati la greu cu motociclete si bani raliul de motociclete,faceti lunar cel putin un chef in centru orasului pe bani publici,….CHIAR NU VA E RUSINE????Eu stiu ca sunteti un infantil necopt si increzut,dar nimeni nu va trage de mineca sa va intrebe ce faceti cu banii nostri???Si in tot acest timp angajatii (si mai ales angajatele) Consiliului Judetean merg la servici la ora 10-11,apoi in timpul serviciului la plaja de la Apa si la ora 13 pleaca acasa de obosite. Si asta pe bani multi,scosi din buzunarele noatre.Abia astept sa nu va mai vad si sa nu mai aud de porcariile pe care le faci !!!!La multi ani cu executare !!!!

  2. Sătmărean adevarat Răspunde

    Gură “sătmăreanului” este una de canalizare! Un postac îngust la minte, după care, Satu-Mare trebuie scufundat în uitare! Orice ar face Stef, Postacul va scrie doar ceea ce i se comandă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.