Ultima actualizare: azi, 15:02

Locale

Anchetă a Avocatului Poporului la Satu Mare. Copii instituţionalizaţi exploataţi?

Ionel Oprea, Andreea Paul (5)La iniţiativa deputatului PNL de Ţara Oaşului, Andreea Paul, unul din adjuncţii Avocatului Poporului, Ionel Oprea, a susţinut astăzi audienţe la Satu Mare, semnalând un caz care dacă se confirmă este unul destul de grav. Aceştia au primit informaţii cu privire la folosirea de către un consilier judeţean a mai multor copii de la centrele de plasament din Carei la cules de cânepă în Andrid.

Reprezentantul Avocatului Poporului nu au foarte multe detalii, spunând doar că se va autosesiza şi va efectua o anchetă cu privire la această reclamaţie.

Am luat la cunoştinţă despre problema copiilor cu dizabilităţi de la două centre care au fost folosiţi la muncă în interesul unui consilier judeţean. O să merg cu propunerea de autosesizare la Avocatul Poporului şi o să dispunem o anchetă în care să vedem ce s-a întâmplat acolo şi să propunem măsurile care se impun“, a afirmat Ionel Oprea.

Am primit semnale ale careienilor legate de trimiterea copiilor cu handicap minor la Andrid, la culesul de cânepă, în lunile iulie şi august ale acestui an, pentru un consilier judeţean“, a precizat Andreea Paul.

Alte probleme au fost semnalate la centrul de plasament din satul Coca, aparţinând comunei Călineşti Oaş. Andreea Paul susţine că această clădire a fost construită din banii unei asociaţii austriece şi ar fi fost în mod eronat întabulată pe primărie, iar acum din cauza intrării în insolvenţă s-a pus sechestru pe imobil. Avocatul Poporului a încercat să intervină şi aici, însă situaţia este mult mai complexă din cauza ambiţiilor politice locale.                                                                                        

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.