Ultima actualizare: azi, 17:36

Locale

Barză cu aripa rănită, salvată de doctorul Vlad Condurache

vlad condurache, barzaDoctorul veterinar Vlad Condurache a avut în aceste zile un pacient puțin mai deosebit. O barză, care în zborul de migrație a căzut pe un câmp în localitatea Valea Vinului.

În cursul zilei de marți, Iank Marta, angajată a cabinetului veterinar, a aflat că în Valea Vinului, pe un câmp, se află căzută o barză. Împreună cu Iulia Stoica au adus pasărea în Satu Mare la cabinetul veterinar. Barza era foarte slăbită, cu o posibilă luxație la umăr, iar doctorii au intervenit cu un tratament de îngrijire și hrănire forțată. Imediat s-a luat legătura cu un Centru de reabilitare păsări din Târgu Mureș, care au venit în Satu Mare în cursul zilei de ieri, pentru a ridica barza.

Timp de trei zile barza a fost îngrijită de cei de la cabinetul veterinar, iar acum se află la Târgu-Mureș, unde din fericire va ierna și i se vor face toate investigațiile medicale. Probabil la anul, pasărea își va continua migrația și zborul spre țara de origine.

Vlad Condurache ne-a declarat că este a patra pasăre pe care o trimite la Centrul din Târgu Mureș, fapt pentru care le mulțumește încă o dată. 

vlad condurache, iank marta

Un comentariu

  1. Anca Ioana Veres Răspunde

    Ma bucur sa vad ca mai exista si oameni cu suflet.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.