Ultima actualizare: azi, 11:21

Locale

Cartierul Salcâmilor din Negrești-Oaș a intrat în modernizare

modernizare Cartierul Salcamilor 1Cartierul Salcâmilor din orașul Negrești-Oaș este în plin proces de modernizare, proiectul fiind unul model pentru ceea ce se poate face atunci când locatarii și asociațiile de proprietari cooperează foarte bine cu administrația locală.

Modernizarea presupune reabilitarea rețelelor de apă și canalizare, a iluminatului public, alei de acces, trotuare și spații verzi. De asemenea, blocurile de aici vor fi reabilitate termic într-un efort comun al locatarilor și al administrației.

Avansăm cu lucrările de modernizare a Cartierului Salcâmilor din Negrești-Oaș. Este primul cartier pe care îl modernizăm în totalitate, începând de la rețele de apă și canalizare, iluminat public, alei de acces, trotuare, spații verzi. Modernizarea va culmina cu reabilitarea termică a blocurilor. Este un proiect model pentru ceea ce se poate face atunci când locatarii și asociațiile de proprietari cooperează foarte bine cu administrația locală. Este un proiect care arată, fără îndoială, că dacă ne implicăm cu toții, administrație și cetățeni, reușim să facem lucruri minunate împreună. Personal abia aștept să văd rezultatul final, dar până acolo mai este mult de lucru. Cum spuneam, acest proiect în ansamblul său nu s-ar putea întâmpla așa fără implicarea președinților de asociații de proprietari de aici, care veghează tot timpul ca proiectul să fie aplicat întocmai”, a declarat primarul Aurelia Fedorca.

După ce au început lucrările de modernizare, proprietarii din zona adiacentă și-au exprimat intenția de a intra în parteneriat cu Primăria pentru a putea fi modernizate aleile de acces pe proprietățile private.

M-am bucurat să aud că proprietarii din imediata zonă a blocurilor vor să intre și ei în proiect, astfel încât să modernizăm întreaga zonă. Trebuie să știți că, de multe ori, atunci când întocmim proiectele de modernizare ne lovim de tot felul de probleme care ne îngreunează inițiativa, deoarece noi, administrația, nu putem intra să modernizăm proprietățile private. Iar aici trebuie să înțeleagă cetățenii că este nevoie de un parteneriat pentru a putea moderniza orașul” – a precizat Aurelia Fedorca.

Următorul cartier care va intra în modernizare este Cartierul Decebal, iar acest lucru se va întâmpla după ce vor fi finalizate lucrările de reabilitare a rețelelor de apă și canalizare. 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.