Ultima actualizare: azi, 15:55

Locale

Codul portocaliu de caniculă, extins în 16 judeţe

temp_judete_tm44kvcbqulqh9asl4v2vd51iusvfk61_60De astăzi, calendaristic este toamnă dar vremea nu ţine cont de data din calendar, aşa că prima zi de septembrie va semăna cu una de mijloc de vară. Meteorologii au emis două avertizări de cod portocaliu şi cod galben de caniculă, pentru următoarele două zile. Codul portocaliu este valabil în 16 judeţe.

În Satu Mare, Bihor, Arad, Timiş, Caraş-Severin, Mehedinţi, Botoşani, Iaşi, Bacău şi Vaslui. Ca şi ieri, în aceste judeţe la amiază se vor atinge 37-38 de grade, iar disconfortul termic va fi accentuat. În restul ţării se menţine codul galben.

Miercuri, 2 septembrie, vremea va fi în continuare caniculară în majoritatea regiunilor ţării şi se vor înregistra temperaturi maxime de 35…36 de grade. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge şi va depăşi uşor pragul critic de 80 de unităţi, la câmpie şi la podiş. 

În judeţele Botoşani, Iaşi, Vaslui, Suceava, Neamţ, Bacău, Alba, Hunedoara, Caraş-Severin, Mehedinţi şi Dolj, disconfortul termic se va menţine deosebit de accentuat, iar temperaturile maxime vor atinge 37…38 de grade.

temp_judete_tm44kvcbqulqh9asl4v2vd51iusvfk61_115

Sursa: www.realitatea.net

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.