Ultima actualizare: ieri, 21:59

Locale

Consilierii locali UDMR și PNL insistă în demiterea lui Valeriu Neagu de la șefia CSM-ului

sedinta Consiliul Local (43)Demisia președintelui CSM Satu Mare, Valeriu Neagu, a fost readusă astăzi în discuție în cadrul ședinței de Consiliu Local. Consilierii UDMR și PNL insistă ca acesta să fie demis din funcție, pe motiv că CSM Satu Mare are un management defectuos și nu are o strategie de îmbunătățire a performanțelor sportive ale clubului.

Subiectul demiterii președintelui CSM a fost deschis în momentul în care s-a supus spre aprobare, printr-un proiect de hotărâre, suplimentarea cu 300.000 lei a Bugetului de venituri şi cheltuieli al Clubului Sportiv Municipal Satu Mare din bugetul local. Consilierii locali PNL și UDMR au refuzat să aprobe acest buget și mai mult au cerut din nou demisia președintelui clubului.

De o lună de zile, în afară de faptul că ne-am întâlnit cu domnul Neagu la ședința Comisiei de Servicii, altceva nu s-a întâmplat. Nici în momentul de față nu avem o strategie a clubului, dacă zic un management defectuos, cred că zic prea puțin. Consider că este un dezastru la nivelul clubului. Dacă nu luăm măsuri, nu știu în ce direcție o să ducă acest club. La ședința de luna trecută au fost acuzați consilieri PNL și UDMR că nu vrem să finanțăm clubul CSM. După cum a văzut toată lumea, în unanimitate am votat împotriva susțineri CSM-ului. Acest lucru o să facem și acum și cred că împreună trebuie să decidem, ca finanțatori ai acestui club, în ce direcție vrem să mergem. Consider și pot să declar în numele grupului UDMR că direcția în care merge în momentul de față, nu este bună și trebuie să vină o schimbare la acest club. Pe domnul Neagu, Consiliul Local l-a numit și tot Consiliul Local poate să îl demită. Dacă acest domn nu are onoarea să își dea demisia, noi putem să facem acest lucru”, a declarat Magyar Lorand.

sedinta Consiliul Local (19)

De partea cealaltă, consilierii locali PNL susțin că în urma discuțiilor pe care le-au avut cu președintele CSM-ului în cadrul unei ședințe, au tras o concluzie, și anume că discuția a fost total nemulțumitoare din punctul lor de vedere și că așteaptă reacția domnului Neagu.

Mie nu mi se pare normal ca toate acele organizații sportive, din care unele putem să spunem că au rezultate, să sufere din cauza unui management defectuos. Din punctul meu de vedere ar trebui să vă gândiți ce faceți cu acest manager și chiar să își dea demisia dacă nu este dispus la o discuție sau un proiect care să ducă CSM-ul pe o cale bună”, a mai adăugat Doina Feher.

Consilierul local PNL Cosmin Rațiu a ținut în mod special să declare în ședință, că din surse proprii a aflat că Valeriu Neagu vrea să își dea demisia, doar că nu este lăsat.

“Având în vedere discuţiile pe care le-am purtat cu câţiva sportivi care depinde de banii pe care noi în alocăm şi indiferenţa şi lipsa de strategie a dlui director, nu putem să-i punem această situaţie nefericită doar dânsului în cârcă. Dânsul face parte din echipa edilului Coica. Din păcate sunt oameni care depind de banii alocaţi pentru salarii, care sunt într-o situaţie tragică. Este inadmisibil ca la ședințele de Consiliu Local în care s-au făcut repetate solicitări de a fi în mijlocul nostru și a da anumite explicații vizavi de direcția pe care a o are CSM-ul, dânsul a solicitat bani printr-o indiferență totală. Grupul PNL și grupul UDMR se detașează de această lipsă de responsabilitate și solicităm o nouă reevaluare a dlui director”, a spus Cosmin Raţiu.

În concluzie, ca urmare a tuturor discuțiilor,  proiectul de hotărâre privind rectificarea bugetului local de venituri și cheltuieli al municipiului Satu Mare pe anul 2015 a fost votat de către consilierii locali, mai puțin suplimentarea cu suma de 300.000 lei a bugetului CSM Satu Mare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.