Ultima actualizare: azi, 15:55

Locale

Directorii de şcoli, băgaţi în şedinţă după intoxicaţia de la Brâncoveanu. Directoarea, demisă!

sedinta directori scoli (5)Prefectul Eugeniu Avram i-a convocat astăzi la o întâlnire pe directorii de şcoli din judeţ după toxiinfecţia de la Şcoala Constantin Brâncoveanu. Acest caz a scos la iveală o serie de nereguli de la şcolile din judeţ.

Potrivit inspectorului şcolar general Călin Durla, directorul Şcolii Constantin Brâncoveanu, Anca Seucea, a fost eliberată din funcţie ca urmare a faptului că after-school-ul nu avea toate documentele în regulă. Învăţătoarea care stătea cu copiii după-amiaza trebuia să aibă un contract cu şcoala şi să aibă şi aprobarea ISJ, însă nu a depus nicio cerere. Ca urmare a acestui fapt, directoarea a fost eliberată din funcţie iar interimatul preluat de directorul adjunct. Călin Durla a afirmat că în judeţ există un singur after school autorizat, cel de a Şcoala Grigore Moisil.

Cât despre toxiinfecţia de la Brâncoveanu, în urma analizelor de laborator s-a descoperit un stafilococ atât în probele de mâncare ridicate cât și în cele recoltate de la copii. Directorul DSP Satu Mare, Dan Cojoc, a spus că se mai fac teste pentru a se vedea dacă există legătură între cele două tulpini descoperite, iar deocamdată activitatea de catering a firmei respective a fost suspendată, societatea fiind și amendată cu 10.000 de lei.

În cadrul întâlnirii, specialiștii DSP și DSVSA le-au transmis directorilor de şcoli la ce trebuie să fie atenţi când contractează o firmă de catering.

sedinta directori scoli (3)

7 comentarii

  1. adi Răspunde

    Cum sa fie o singura scoala autorizata pentru after-scool, cand peste tot functioneaza aceasta practica nestingherita ??
    Mai mult, sunt scoli(lic. german) unde una dintre directoare are after-scool chiar acasa. Pe bani! Oare are autorizatie? Plateste impozite?

  2. 9 negrii mititei Răspunde

    Eu nu înțeleg de ce oamenii astia nu au logica. Chiar așa de greu e? Ăștia se contrazic ei pe ei. Spun ca au demis-o pe directoarea de la Brâncoveanu dar nu spun ca, în afara de Moisil care este singurul autorizat (recent autorizat), anul acesta s-a organizat after school, si mai ales in ziua aceea, in mai toate școlile mari din Satu Mare unde de asemenea after school ul nu era autorizat. Despre asta stiati Domnule Prefect? In consecință problema asta nu este doar a unei scoli. Problema este a ISJ care nu a fost capabil pana acum sa gestioneze problema after-schoolului. De ce? Pentru ca geme de incompetenta!!! Demisiile tovarasilor Fruntași pe ramuri in Întrecerea socialista !!! LUCRĂRILE VOR CONTINUA DE ACUM PE ATELIERE !!!

    PS. In Satu Mare se tine program after school neautorizat la toate școlile de cel puțin 4-6 ani. In aceste condiții este un semn de PROSTIE sa demiți directorul unde a avut loc PRIMA TOXINFECȚIE ALIMENTARA.

    Pentru faptul ca in 10 scoli din Satu Mare nu era autorizat after Scholl in data de 18 Septembrie 2015 cine era de vina? 10 directori erau de vina sau șeful lor?

  3. gigi Răspunde

    vorba unui “geniu” in fruntea tarii: G H I N I O N !!

  4. Andrada Răspunde

    Mi se parea normal ca aceasta sedinta cu instruirea directorilor si discutarea altor probleme legate de scoala, sa se faca inainte de inceperea lui. Niciodata nu v-ati pregatit din timp pentru inceperea scolii, de aici si consecintele. Va multumim!

    • GIGEL Răspunde

      hai sa fim seriosi, de unde sa stie ca urmeaza sa inceapa scoala… chiar in septembrie… totdeauna sunt nepregatiti…

  5. streptococ Răspunde

    Numai de sedinte si de decizii luate cu curul sunteti buni. Adica decât sa scape unul furând, mai bine ii închidem pe roti. Pai asa de ce nu puneti lacăt la tara asta, ca peste tot se fura. Inteligentilor, când pierde mai mult statul, când nu plătesc cativa, sau când nu plătesc toți? Intre timp, noi ne plimbăm copiii după noi de tâmpiți pe la locurile de munca riscand sa le pierdem. Ce dracu’ hârtii va trebuie din moment ce EU comand pentru copilul meu mâncare, si nu aveti niciun amestec? Ca nu da invatatoarea chitanță, e treaba voastra sa verificati, dar deh, de ce sa muncesti când esti plătit de stat? Si până stati voi in ședințe, pierd scolile, pierd părinții, pierd copiii si pierde si statul ale cărui interese cică le aparati. Si stiti cine mai pierde? Partidul care v-a pus acolo atât de incompetenți. Acuma cică stati pana vor fi toti in regula. Si daca dati drumul si se dovedește că vreunul fura, va dati toti demisia ca ati gresit? Aud inspectorasule viteaz? Ai doborât o grămadă de muște, dar când le veti cere voturile, o s-o muști tu cu partidul tau. Arogant de doi lei.

  6. MAGNUM Răspunde

    Directoarea scolii C. Brancoveanu, nu are nicio vina, dansa este doar o victima, vina apartine in totalitate si exclusiv, inspectoratului si a cadrelor didactice care au instaurat acest gen de practica (after school), absolut necesara de altfel, care in momentul de fata este o forma de evaziune fiscala la vedere si continua, in fond o infractiune, si asta cu girul inspectoratului. Toxinfectia alimentara a afectat pe foarte multi copii, imi pun intrebarea ce s-ar fi intamplat daca un copil ar fi decedat in urma unor complicatii, posibile de altfel….? Cred ca dupa acest evenimen, si ANAF-ul sa se sesizeza si vor lua masurile care se impun….!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.