Ultima actualizare: azi, 14:10

Sport

Neplătiţi, dar victorioşi. Olimpia a învins cu greu pe FC Bihor, 2-1

Portarul bihorenilor a avut o partida grea la Satu Mare

Portarul bihorenilor a avut o partida grea la Satu Mare

Sătmărenii rămân lideri în seria a II-a a ligii secunde şi după a doua etapă. Jucătorii lui Tiberiu Csik erau văzuţi ca şi favoriţi la începutul partidei, dar au trebuit să muncească enorm pentru victorie. Neplătiţi de aproape 3 luni, jucătorii Olimpiei au reuşit totuşi să se concentreze şi după ce au cedat prima repriză orădenilor (0-1), au reuşit să întoarcă partida şi să puncteze de două ori în partea a doua a jocului.

Olimpia  a început cu Băican – D. Munteanu, Tătaru, Heil, Iuhas (C) – Bura (min 68 Cădar), Villand (min 64 Lukacs), Chivari,  Takacs ( min 46 Selagea) –  Faur, Boștină. În prima repriză ambele echipe au fost la fel de periculoase, dar au oferit puţin spectacol, concentrându-se mai mult să-şi blocheze adversarul. Prima ocazie periculoasă a aparţinut lui Faur, dar orădenii sunt cei care deschid scorul. A marcat Sulea, în minutul 28, într-un moment în care sătmărenii erau în inferioritate numerică deoarece fundaşul central Heil era la marginea terenului, primind îngrijiri medicale. Acesta a avut o ciocinire mai puternică cu un jucător advers, evoluând restul partidei cu capul bandajat. Boştină este aproape de egalare în minutul 40, dar trimite peste poartă şi bihorenii intră în avantaj la pauză.

În debutul reprizei secunde, FC Bihor face pasul în spate, iar Tibi Csik încearcă să dea mai multă vlagă jocului prin intrarea lui Selagea în locul lui Takacs. Sătmărenii forţează egalarea printr-un pressing foarte avansat şi ocaziile încep să apară la poarta apărată de Nagy. În minutul 73 iese la rampă Dumitru Munteanu printr-o apariţie inspirată în careul bihorenilor. După o centrare venită de la Boştină, Munteanu şutează cu putere de la punctul cu var şi marchează la colţul lung. Cei peste 1000 de sătmăreni din tribune aplaudă îndelung reuşita sătmărenilor şi încep să încurajeze echipa. Injecţia de moral era exact de ce aveau nevoie jucătorii Olimpiei şi, după doar 5 minute, Bogdan Faur o aduce pe Olimpia la conducerea partidei, printr-o lovitură de cap bine plasată, care trece peste portarul Nagy şi aterizează în plasa porţii. Tribunele explodează şi Olimpia trece din nou pe prima poziţie a clasamentului. Pe fondul unei scăderi de formă a bihorenilor, sătmărenii mai puteau marca de două ori prin Boştină (în minutul 81) şi Darius Lukacs (90), dar lipsa de concentrare a făcut ca tabela să arate 2-1 la final.

Remarcăm o apărarea foarte solidă la Olimpia în acest debut de campionat, cu un cuplu Tătaru-Heil care pare ca funcţionează aproape perfect, şi o pregătire fizică mult superioară anilor trecuţi, când sătmărenii păreau lipsiţi de puteri după a doua jumătate a reprizei secunde. La capitolul surprize plăcute, sunt de menţionat pofta mare de joc a lui Dumitru Muntean, evoluţia bună a proaspăt promovatului mijlocaş defensiv Chivari la centrul terenului şi faptul că toţi jucătorii sunt mult mai disponibil la efort. Victoria de azi a fost, în mare măsură, obţinută datorită faptului că toţi jucătorii s-au implicat atât în faza defensivă, cât şi în cea de atac. L-am văzut pe Boştină apărând la marginea careului nostru încercând să blocheze atacurile bihorenilor, dar şi pe Dumitru Muntean apărând la finalizare.

Fiind primul meci acasă, am avut ocazia să vedem pentru prima dată galeria reunită Commando Oli şi Sezione Ostile. Supoterii au cântat aproape tot meciul şi i-au încurajat pe jucătorii lui Tiberiu Csik încontinuu. Atmosfera creată de aceştia a contribuit din plin la spectacolul sportiv de sâmbătă.

În alte meciuri, în etapa a II-a a seriei Vest a ligii secunde s-au înregistrat următoarele rezultate:

Șoimii Pîncota – FCM Baia Mare 1-4

Gaz Metan Mediaș – Unirea Tărlungeni 2-1

Universitatea Cluj – UTA Arad 0-1

CSM Râmnicu Vâlcea – Metalul Reșița 3-2

FC Brașov – FC Caransebeș 0-1

CS Mioveni- Chindia Târgoviște 2-3

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.