Ultima actualizare: azi, 11:21

Locale

“Nocturna Bibliotecilor” se organizează și la Satu Mare

nocturna bibliotecilor satu mareÎn seara zilei de vineri, 25 septembrie se dă startul celei de a șasea ediții a Nocturnei Bibliotecilor, eveniment național inițiat de Asociația Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România (ANBPR). Ediția din acest an se derulează sub genericul “Citadela culturală“ și depășește granițele României, reușind să-i reunească, și de această dată, și pe bibliotecarii din Republica Moldova.

Pentru acest eveniment, Biblioteca Județeană Satu Mare își va deschide porțile la ora 1700, pentru a primi oaspeți și vizitatori cu evenimente speciale, activități culturale, artistice și recreative pe timp de noapte, până în jurul orei 0100.

Programul Nocturnei Bibliotecii Județene Satu Mare cuprinde activități diverse, destinate tuturor categoriilor de public. Astfel, la ora 1700, în Sala de lectură “Gheorghe Bulgăr”, va avea loc deschiderea oficială a evenimentului, urmată de vernisajul expoziției Cercului de pictură “Prichindelul artist“ din Crucișor.

La ora 1745, vor fi prezentate rezultatele și perspectivele proiectului educațional interjudețean “Biblioteca – fereastră deschisă spre nenumărate vieți. Ștafeta poveștilor“.

Programul va continua cu activități destinate copiilor, în intervalul orar 1745-1845, precum ateliere de creație și desene pe asfalt cu tematica “Biblioteca, cetatea cunoașterii“ și activități interactive “Jocurile copilăriei versus jocurile electronice“.

“Salonul literar“ îi va reuni pe autorii sătmăreni Roxana Stavilă, Ioan Ciarnău și Teodor Curpaș, prin lansări și prezentări de carte (1900-2000).

O temă actuală, Anul Internațional al Luminii, va fi adusă în atenția publicului prin activitatea “Lumina din noi“, concretizată prin momente poetice și muzicale, oferite de membrii Cenaclului Scriitorilor Sătmăreni: Felician Pop, Ioan Sălăjan, Francisc Balogh, George Terziu și de către Radu Sabău, membru al Cenaclului Tinerilor Artiști Sătmăreni Alfazet. 150 de gulguțe aprinse vor asigura momente feerice și vor lumina Biblioteca Județeană Satu Mare. (2000-2100).

Sub genericul “Teatru nocturn“, actorii Teatrului de Nord vor interpreta scena balconului din capodopera lui William Shakespeare, “Romeo și Julieta“ și vor surprinde participanții cu momente de teatru de improvizație.

Acordurile muzicii clasice se vor face auzite printr-un minirecital de arii și lied-uri, “Regal nocturn“, în interpretarea sopranelor Mitrașca Rebecca Astrid și Valentina Pușcaș, acompaniate de prof. Meszaros Gergely (213-2200).

Asociația pentru Copii și tineri “Act4You“, va fi prezentă cu activitatea “Fii voluntar. Implică-te!“, prin intermediul căreia va fi făcut cunoscut portofoliul de  proiecte în care s-a implicat asociația (2200-2215).

Sala de lectură “Gheorghe Bulgăr” va fi recucerită de acordurile muzicii prin  “Parada talentelor“ de la Școala de Arte Satu Mare (2215-2300).

Seara se va încheia cu vizionarea filmului documentar “În liniștea câmpiei“, o peliculă care ilustrează momente din istoria bătrânului Sătmar.

Evenimentul se derulează cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Satu Mare.

Programul evenimentului nocturna bibliotecilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.