Parastas pentru pompierul erou din Carei, decedat într-un incendiu

10 septembrie 2015 | 0 comentarii

pompieri petresti Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Satu Mare îşi exprimă respectul şi preţuirea pentru colegii care, zi de zi, îşi pun devotamentul, curajul şi profesionalismul într-un nobil şi discret act de eroism cotidian de salvare a semenilor.

     Totodată, cinstesc memoria celor care, prin spirit de sacrificiu, au dus la îndeplinirea datoriei asumate până la jertfa supremă, dovedind că s-au dedicat, mai presus de profesiune, unui crez.

               Nu putem să uităm ce s-a întâmplat în urmă cu şapte ani la Petreşti, când pe timpul intervenţiei la stingerea unui incendiu, un perete s-a prăbuşit peste plutonierul Lisnic Nicolae Barth, curmându-i viaţa.

          Astfel că, în cursul dimineţii de astăzi, la cimitirul din Carei, loc unde îşi doarme somnul de veci Sublocotenentul (post-mortem) Lisnic Barth, s-a oficiat slujba Parastasului.

          La eveniment, alături de familia îndoliată, au participat un pluton de pompieri şi reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Someş” al judeţului Satu Mare, sub comanda Col. Dan Gheorghe, inspectorul şef al ISU Satu Mare, alături de Col. Mateş Dumitru, comandantul Secţiei de Pompieri Carei, care au depus o coroană de flori.

          După terminarea slujbei de parastas, Col. Dan Gheorghe şi-a exprimat, în numele instituţiei conduse de acesta, profunda compasiune şi solidaritate dar şi recunoştinţa pentru sacrificiul colegului nostru Sublocotenentul (post-mortem) Lisnic Nicolae Barth.

 

Bunul Dumnezeu să-l odihnească în pace.

Sursa: ISU Satu Mare

Etichete: , , , , , ,

Categorie: Locale

Responsabilitatea juridică a comentariilor revine în totalitate autorilor, care își asumă în întregime și consecințele legale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

  • RSS
  • Facebook
  • Google+
  • LinkedIn
  • YouTube
  • Pinterest