Ultima actualizare: azi, 08:47

Locale

Proiect de succes: Crucea Roșie a instruit 270 de persoane

Rodica Borlan, Dan Gheorghe, Marcel Marusca  (4)Crucea Roşie Satu Mare a închis astăzi cu succes un proiect european prin care peste 200 de femei din judeţ au urmat cursuri de infermiere, îngrijitoare bătrâni, şi baby-sitter. Închiderea proiectului “Schimbarea socială şi antreprenoriat la sustenabilitate în mediul rural sătmărean” a avut loc astăzi la Crucea Roşie, în prezenţa directoarei Rodica Borlan, a şefului ISU Someş Satu Mare, Dan Gheorghe şi a directorului adjunct al AJOFM SAtu Mare, Marcel Maruşca.

Obiectivul general al proiectului a fost asigurarea sustenabilităţii zonelor rurale prin crearea de oportunităţi sporite în participarea la piaţa muncii pentru 470 de persoane inactive, ocupate în agricultura de subzistenţă, şomeri sau în căutarea unui loc de muncă în mediul rural din judeţul Satu Mare printr-un set integrat de activităţi de identificare, consiliere, orientare, educaţie non-formală, formare profesională şi plasare.

Activităţile proiectului au constat în informare referitoare la importanta calificărilor şi necesitatea adaptării persoanelor la modificările care au loc pe piața muncii, informare și consiliere profesională pentru 338 persoane, susţinerea de cursuri de formare profesională pentru 270 persoane în meseriile de îngrijitor bătrâni, baby-sitter şi infirmieră.

Grupul ţintă al proiectului a fost format din 470 de persoane din mediul rural – 150 de persoane “în căutarea unui loc de muncă, 120 de persoane inactive, 130 de persoane ocupate în agricultura de subzistenţă, 30 de şomeri, 20 de şomeri de lungă durată, 20 de şomeri tineri cu o atenţie special acordată femeilor în vederea creşterii gradului lor de ocupare în alte sectoare decât în agricultura de subzistenţă.

Rodica Borlan a afirmat că toți cursanții Crucii Roșii sunt căutați atât de școli cât și de spital sau persoane fizice deoarece sunt foarte bine pregătiți.

Un comentariu

  1. burlan Răspunde

    Diplome pe banda, unele obtinute intr-o saptamana (capsunarii nu stiu sa taca) pentru imbogatirea unei persoane….. Obiectiv atins! Felicitări!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.