Ultima actualizare: ieri, 22:26

Locale

Ruladă cu ciocolată

s240x240_Rulada_cu_ciocolataIngrediente:

Pentru blat:

4 linguri faina

4 oua

4 linguri zahar

esenta de rom

un praf de sare

Pentru ganache de ciocolata:

200 ml frisca lichida

200 gr ciocolata amaruie

Mod de preparare:

Blat:

Se separa albusurile de galbenusuri, iar primele se bat cu putina sare. Galbenusurile se bat cu 4 linguri de zahar, pana in momentul in care rezulta o spuma. Se incorporeaza cele doua, se amesteca si se presara faina, in ploaie. Turma esenta de rom, amestecam bine si punem totul intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptor pentru 20 de minute. Cand a prins o culoare rumeni scoatem din cuptor si rulam cu tot cu hartie.

Ganache de ciocolata:

Mai intai rupem ciocolata in bucati, dupa care punem frisca intr-un vas pe baie de aburi si adaugam ciocolata. Mestecam continuu pana se topeste ciocolata, dar nu trebuie sa fiarba). Dam deoparte si lasam la racit, apoi bagam crema pentru 30 de minute la frigider. Mixam apoi crema pana isi dubleaza volumul.

Desfacem rulada si o umplem cu crema de ciocolata, apoi strangem din nou rulada. Se poate orna cu frisca, ciocolata rasa etc.

Sursa: culinar.bzi.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.