Ultima actualizare: azi, 16:47

Locale

Sălăjean săltat pentru vânzare de droguri. Marfa, adusă de un sătmărean

hasisUn tânăr de 25 de ani din Sălaj, a fost prins de procurorii DIICOT şi de poliţiştii SCCO în flagrant, vânzând droguri de risc. Drogurile au fost aduse în ţară de un sătmărean.

Potrivit declaraţiilor făcute de Dan Buduşan, procurorul şef al DIICOT – Biroul Teritorial Sălaj, acţiunea a pornit miercuri, 9 septembrie, în baza informaţiilor oferite de către ofiţeri din cadrul Serviciului de Informaţii din Protecţie Internă din cadrul IPJ Sălaj. Plecând de la aceste informaţii, a fost identificat pe raza judeţului Sălaj un tânăr de 25 de ani, din Someş Odorhei, ce valorifica droguri de risc (haşiş) unor tineri din oraşul Jibou.

În aceeaşi zi, un investigator sub acoperire a cumpărat 4 grame de haşiş de la tânăr, achitându-i 200 de lei, iar în ziua următoare (joi, 10 septembrie), a mai cumpărat 20 de grame, pentru care a plătit încă 1.000 de lei. A fost momentul în care ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul SCCO Sălaj l-au prins în flagrant, acţiunea fiind urmată de percheziţii la locuinţa tânărului. Cu această ocazie – precizează procurorul şef – s-a descoperit cantitatea de 55 de grame de haşiş ascunsă într-un toc de ochelari sub forma unui baton de ciocolată de culoare maro închis, precum şi un cântar electronic de mare precizie folosit la porţionarea haşişului. Din cercetările efectuate în acest interval scurt de timp, anchetatorii au aflat că tânărul a cumpărat drogurile din Italia şi le-a trimis acasă prin intermediul unui sătmărean, care efectua curse regulate Italia – România.

”S-a stabilit faptul că în luna aprilie 2015, acest tânăr a plecat la Milano, Italia, pentru a presta diferite munci sezoniere, ocazie cu care a consumat haşiş sub forma unor ţigări confecţionate artizanal. În luna august, a cumpărat de la un cetăţean marocan cantitatea de 100 de grame de haşiş cu suma de 400 de lei. Ulterior, haşişul a fost ascuns într-o cutie de detergent şi predat unui alt cetăţean român, din Satu Mare, care efectua curse regulate pe traseul Italia – România”, ne-a declarat procurorul şef DIICOT Sălaj, fără a preciza, deocamdată, dacă sătmăreanul ştia ce se află în cutia adusă în ţară. Potrivit lui Buduşan, în 18 august, tânărul a venit în ţară cu avionul, pe ruta Milano – Cluj, recuperându-şi în scurt timp marfa de la sătmărean. Şi-a cumpărat, apoi, un cântar electronic de mare precizie, a porţionat marfa şi a vândut-o unor tineri din Jibou cu sume cuprinse între 40 – 50 de lei gramul (valoarea pe piaţă a celor 100 de grame de haşiş cumpărate cu 400 de euro, adică aproximativ 1.800 de lei, ajungea, astfel, aproape să se tripleze – aproximativ 5.000 de lei). Tânărul, pe nume Elvis Rareş Pop, a fost reţinut de procurorii DIICOT Sălaj în 10 septembrie şi prezentat vineri, 11 septembrie, în faţa judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Sălaj cu propunere de arestare preventivă. Magistratul a decis, însă, că traficantul poate fi cercetat în continuare şi doar sub măsura controlului judiciar. Cercetările continuă pentru identificarea tuturor consumatorilor. Potrivit lui Dan Buduşan, tânărul este cercetat în prezent pentru trafic şi consum de droguri (infracţiuni pentru care riscă pedepse între 2 şi 7 ani de închisoare), însă – precizează acesta – cercetările vor fi extinse şi sub aspectul infracţiunii de trafic internaţional de droguri, caz în care pedeapsa prevăzută de lege este cuprinsă între 3 şi 10 ani de detenţie.

Sursa: adevarul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.